U bent hier

Heb je zin om je op een ongedwongen manier in te zetten voor een betere wereld, tot iedereen mee is?

Word vrijwilliger bij Broederlijk Delen!

Onze vacatures

Neem een kijkje in ons huidig aanbod.

Informatienota

In dit document vind je alle informatie over verzekering, klachten en andere afspraken.

Voor ieder talent wat wils

Meedoen kan op veel verschillende manieren. Je kunt eenmalig, af en toe, of regelmatig iets doen voor Broederlijk Delen. Op deze pagina vind je alvast de nodige inspiratie. Iets gevonden wat je interesseert? Of heb je zelf een fantastisch idee? Neem dan zeker eens vrijblijvend contact op met onze medewerkers.

Ik ben een allround organisatietalent

Sluit je aan bij een lokale of regionale groep en zet zelf activiteiten op. Een quiz, een koffiestop, een solidaire maaltijd of kookavond… Laat je ideeën en creativiteit de vrije loop.

Ik ben een gedreven teamplayer

Steek een handje toe bij de organisatie van onze evenementen, zoals Wereldkamp of Future Proof. Veel of weinig tijd, vooraf of tijdens het event, alles kan.

Ik ben hulpvaardig

Jij weet van aanpakken en maakt je graag een dagje vrij om ons in Brussel of op onze regionale kantoren te komen helpen. Kom onze administratie versterken of help onze evenementen voor te bereiden.

Ik ben een geëngageerde leerkracht

Vind jij onderwijs een uitgelezen plek om jongeren kennis te laten maken met Noord-Zuidbeweging? Enthousiasmeer je leerlingen en collega's tijdens je les of een workshop.

Ik ben een creatieve duizendpoot

Kruip in je pen of achter je camera, en zet Broederlijk Delen en zijn partners in een fris en origineel daglicht.

Ik ben een wervend wonder

Help ons promo voeren. Deel onze affiches of flyers uit, mobiliseer je Facebook-vrienden, tag je Instagram-volgers of fleur de mailbox van jouw familieleden op met onze nieuwsbrief.

Jana Van Mechelen (27)

hielp mee ons jongerenfestival Future Proof organiseren.

"Ik hecht veel belang aan ecologische, economische, politieke en sociale duurzaamheid. Daarover bijleren, in interactie gaan met anderen, sensibiliseren en actie ondernemen, geeft me een enorme boost. Bovendien is het supertof om bij gelijkgezinden te zijn. In mijn job als kine heb ik weinig gelegenheid om met deze thema’s aan de slag te gaan. Die honger stil ik als vrijwilliger bij Broederlijk Delen."

Hugo Wouters (70)

coördineert reeds tien jaar de inleefreizen naar onze partnerlanden.

"Ik ben op pensioen en heb uitdagingen nodig om scherp te blijven. Dat geeft me voldoening. Ontwikkelingssamenwerking heeft mij altijd al geboeid. Bij Broederlijk Delen krijg ik ruimte om te doen wat ik graag doe en daarin verantwoordelijkheden op te pakken."

Wim Buysse (37)

ging met zijn leerlingen op inleefreis naar Oeganda.

"Solidariteit en rechtvaardigheid, dat zijn mijn drijfveren om me te engageren. Dat is wat me al aansprak in Broederlijk Delen toen ik zelf op de schoolbanken zat. Nu ik leerkracht ben, wil ik mijn leerlingen diezelfde waarden bijbrengen. In 2017 trok ik met enkele leerlingen op inleefreis naar Oeganda. Een intense en boeiende ervaring. Nadien getuigden leerlingen bezield en gedreven op school over hun ervaring om zo geld in te zamelen voor Broederlijk Delen. Zelf getuigde ik in een aantal kerken."

Contact

Neem contact op met onze regionale medewerkers. Samen gaan we op zoek naar een formule die voor werkt voor beide partijen.

Els Verheyen
Teamverantwoordelijke vrijwilligerswerking
els.verheyen [at] broederlijkdelen.be
02 213 04 70
An Maes
Medewerker vrijwilligers regio West-Vlaanderen
an.maes [at] broederlijkdelen.be
051 26 08 02
Steven Joos
Medewerker vrijwilligers regio Oost-Vlaanderen
steven.joos [at] broederlijkdelen.be
09/269 23 44
Amber Dierckx
Medewerker vrijwilligers regio Antwerpen
amber.dierckx [at] broederlijkdelen.be
03 217 24 95
Anke De Neef
Anke De Neef
Medewerker vrijwilligers regio Vlaams-Brabant, Mechelen en Brussel
anke.deneef [at] broederlijkdelen.be
015 29 84 14
Dana Vanduren
Medewerker vrijwilligers regio Limburg
dana.vanduren [at] broederlijkdelen.be
01/124 90 24