U bent hier

Lesmateriaal SDG's

De Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen zijn door de Verenigde Naties vastgesteld als nieuwe mondiale duurzame ontwikkelingsagenda voor 2030. Ze worden gepromoot als de wereldwijde doelstellingen voor duurzame ontwikkeling.

SDG's

In deze les zoomen we in op de vernieuwde baseline van Broederlijk Delen en het belang van lokale én wereldwijde actie voor de realisatie van de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) tegen 2030.

Geschikt voor 2de en 3de graad secundair onderwijs.

Download les
Bijlage 1: PowerPoint
Bijlage 2: De SDG’s gelinkt
 

Duurzame stad

Wist je dat steden maar 3% van het aardoppervlak innemen, maar toch 60 tot 80% van de volledige energievoorraad verbruiken? Tijd om actie te ondernemen.

Maar, werken aan de duurzame stad van de toekomst is niet enkel een opdracht van politici… Ook jij kan samen met jouw leerlingen een bijdrage leveren. Blader door onze bundel Future Proof en laat je inspireren voor lessen, projecten of bezoeken over dit thema.

Download inspiratiebundel

Wil je speels aan de slag?

Met het jongerenspel 'Wat je toekom(s)t!' maken jouw leerlingen kennis met de 17 Duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s). De speelplaats wordt omgevormd tot een levensgroot spelbord. Doorheen het spel komen jouw leerlingen meer te weten over deze doelstellingen. Ze denken na over concrete acties die ze kunnen ondernemen om samen aan deze doelstellingen te werken.

Jongerenspel 'Wat je toekom(s)t!'  Overzicht jongerenspelen

KlasCement

Ook kinderen kunnen hun steentje bijdragen aan een betere wereld. Laat je leerlingen kennismaken met de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen en laat hen nadenken over mogelijke oplossingen.