U bent hier

Lesmateriaal Israël en Palestina

Wat zijn de oorzaken van het Israëlisch Palestijns conflict? Hoe is het als jongere om op te groeien in een conflictgebied? Is duurzame vrede mogelijk in deze regio? Welke initiatieven steunt Broederlijk Delen en hoe doen we aan politiek lobbywerk?

Lessenreeks over het recht op jong zijn in Gaza

  • Bevat 4 theoretische lessen: over de geschiedenis, de rol van godsdienst, jong zijn in Israël en Palestina en vreedzaam activisme.
  • Bevat 2 praktijklessen. De kookles toont de rijkdom van de Palestijnse samenleving en cultuur. In de les over geweldloze communicatie ervaren leerlingen de kracht van theater via enkele laagdrempelige technieken.

Dowload lessenreeks

Bundel 'Kleur Bekennen'

Een overzicht van alle relevante en actuele educatieve materialen betreffende Israël en de Palestijnse gebieden. Je vindt ook een overzicht van boeiende dvd's, boeken ... en waar je ze kan uitlenen.

Dowload bundel

Les '50 jaar bezetting'

In deze les staat Israëls bezetting van de Palestijnse gebieden centraal. Ze zoomt in op de situatie op het terrein en het leven onder een bezetting. Deze les wil de leerlingen een inzicht bieden in de gevolgen van de bezetting.

Download lesmateriaal

De geschiedenis van het Israëlisch-Palestijns conflict

Het Israëlisch-Palestijns conflict geeft vaak aanleiding tot verhitte debatten, maar vaak ontbreekt de feitelijke informatie. Dit handig overzicht beschrijft de voornaamste gebeurtenissen. Het geeft een beter inzicht in de actuele situatie op het terrein.
Het Israëlisch-Palestijns conflict in een notendop

 

Tijdslijn

Deze tijdslijn zet de historische feiten op een rijtje, van het ontstaan van het zionisme tot het recente conflict tussen Israël en Hamas.
Tijdslijn van het Israëlisch Palestijns conflict

We steunen Israëlische en Palestijnse mensenrechten-, jongeren- en culturele organisaties. Daarnaast doen we aan beleidsbeïnvloeding en sensibilisering in België.