U bent hier

Lesmateriaal grondstoffen

De basisles en inspiratiebundel zijn het resultaat van het driejarig project Second Life@School, dat tot stand kwam in samenwerking met Studio Globo, BOS+ en Catapa en met ondersteuning van de Vlaamse Overheid.

Second Life@School

Ontdek samen met je leerlingen het mondiale verhaal achter onze dagdagelijkse spullen.

Basisles

In deze uitgewerkte les wordt dieper ingegaan op de ontginning van grondstoffen en de bijhorende problemen. Daarnaast maak je kennis met de verschillende fasen die een product doorloopt: van grondstof tot afval. Aan het einde wordt ook gefocust op alternatieven om met onze spullen om te gaan: create, repair, share! Je kan met deze les 1 à 2 lesuren aan de slag.

Inspiratiebundel

Bundel om op klas- of op schoolniveau te werken rond het thema grondstoffen, afval of re-/upcycling van materialen.  Blader door deze pagina’s en vindt een overzicht aan workshops, mogelijkheden tot bezoekjes, interessante reportages en educatieve sites.

Download Second Life@School

Schrijf je nu in!

Op dinsdag 22 oktober kunnen leerlingen uit de 3de graad BSO/TSO deelnemen aan onze Secondlife@school inspiratiedag!

Laat je inspireren...

... en geef het goede voorbeeld

KlasCement

Laat je leerlingen kennismaken met milieuthema's zoals water, afval, luchtkwaliteit, en grondstoffen, en laat hen nadenken over mogelijke oplossingen.
 

Wil je speels aan de slag?

Met het active spel 'Dump-It-Up' maken deelnemers kennis met termen als re-, up- en precyclen en ontdekken ze het wereldwijde verhaal achter grondstoffen.

Dit spel is in de eerste plaats gemaakt voor de jeugdbeweging, maar kan - mits enige aanpassingen - ook dienen voor projectdagen op school.

Jongerenspel 'Dump-It-Up' Overzicht jongerenspelen