U bent hier

Neem deel aan een leerrijk event

Ook buiten de schoolmuren valt er van alles te leren. Bezorg je leerlingen een unieke leerervaring!

Picknick Plein Public

Kom in Antwerpen of Sint-Niklaas samen met je leerlingen, collega’s of vrienden naar Picknick Plein Public voor een maal met een mondiaal verhaal. Smakelijk en solidair!

Picknick Plein Public is namelijk niet zomaar een picknick. Ongelijkheid, solidariteit, en voedselverspilling en duurzaamheid staan centraal en duiken op de meest onverwachte manieren op. Maak via enthousiasmerende methodieken kennis met deze grote thema's en richt al picknickend je blik op de wereld. Geniet intussen van live muziek en straattheater.

Future Proof

Jongeren maken de stad van de toekomst op donderdag 25 oktober 2018.

Een inspirerende voormiddag in de stelplaats in Leuven voor leerlingen van de 3egraad secundair onderwijs.

Activerende werkvormen, boeiende sprekers en workshops die leerlingen zelf aan het werk zetten rond duurzame ontwikkeling.

Foodwise@School

Een leuk en inspirerend vormingsinitiatief waarbij we leerlingen uit 3de graad secundair onderwijs in Kortrijk op een laagdrempelige en interactieve manier kennis laten maken met duurzame voeding. We laten ze proeven van (lokale) initiatieven die duurzaam voedsel promoten en/of aanmoedigen, tonen tevens hoe ze zelf kunnen bijdragen tot een duurzamer en eerlijker voedselsysteem.

Woensdag 21 november 2018 van 9u tot 12u (onthaal vanaf 8u30) in de Vergadertoren Stad Kortrijk.

Sta samen met je leerlingen stil bij honger en voedselverspilling. Wat zijn duurzame alternatieven?