Ga mee op inleefreis

Ga met je leerlingen op inleefreis tijdens de kerstvakantie. Een unieke ervaring, zoveel is zeker!


Wat houdt het programma van zo’n inleefreis in?

De reis duurt ongeveer 2 weken.  Ontmoeting, inleven en uitwisseling staan centraal. Toeristische uitstapjes komen maar in geringe mate aan bod. Het bezoek aan de activiteiten van de partnerorganisaties van Broederlijk Delen, enkele dagen in duo doorbrengen bij een gastgezin en een levendig uitwisselingsforum met leeftijdsgenoten is de terugkerende succesformule van deze reis.

"Het was een prachtige ervaring die ons geleerd heeft hoeveel kansen we hier in België wel niet hebben. Ik klaag nooit meer dat ik vroeg moet opstaan om naar school te gaan. We mogen blij zijn dat we hier zo veel onderwijskansen krijgen." - Liran (17)


Hoe worden de leerlingen voorbereid op de reis?

Vier scholen trekken samen met elk 4 leerlingen en 1 leerkracht op reis.  Een eerste voorbereidingsweekend in de zomer focust vooral op groepsvorming. In oktober is er een tweede weekend met specifieke info over het land en vorming rond interculturele communicatie.  Op school worden de leerlingen klaargestoomd om zich uit te drukken in de officiële taal van het land en kunnen er sponsoracties georganiseerd worden. 


En wat wordt er achteraf van engagement verwacht?

Het spreekt voor zich dat de leerlingen hun verhaal achteraf vertellen op school en de kans krijgen om zelf acties op poten te zetten t.v.v. Broederlijk Delen.

Interesse? Contacteer de onderwijsmedewerker van jouw regio.

De opbrengst van alle schoolacties in de campagneperiode na de reis gaat integraal naar Broederlijk Delen.