U bent hier

Basisonderwijs

Laat jouw leerlingen kennis maken met het leven van leeftijdsgenoten in andere delen van de wereld. Onze educatieve materialen vertrekken van waarheidsgetrouwe verhalen op kindermaat en bieden een variatie aan leermiddelen waarbij beleving centraal staat.

Project Spoor ZeS

  • Voor tweede tot zesde leerjaar.
  • Een waarheidsgetrouw verhaal over een leeftijdsgenootje als eyeopener voor de kernproblematiek.
  • Een duidelijke handleiding met grote variatie aan werkvormen voor de leerkracht.
  • Een opzwepend themaliedje.
  • Aantrekkelijke werkboekjes op maat van de kinderen.

Bestel hier

Overzicht projecten Spoor ZeS

Fotoset Studio Globo

  • Een prachtige fotoset (10) voor kleuters en het eerste leerjaar.
  • Verhaal en verwerkings-suggesties dicht bij de leefwereld van de kinderen.
  • Inkijk in het dagelijkse leven van een kind uit een ander land. Deze fotoset biedt een blik op het leven van Kamila in Guatemala.

Bestel hier

Overzicht fotosets

Filmportretten ‘Een dag in het leven…’

Voor kinderen 9 tot 14 jaar

De filmportretten bieden je leerlingen een blik op het dagelijkse leven, de dromen en bezorgdheden van hun leeftijdsgenoten in onze partnerlanden. Het filmportret 2019 biedt een blik op het leven van Sharon in Guatemala.

Bestel hier

Overzicht Filmportretten

Sporen van kolonisatie

Gratis lesmateriaal voor de derde graad lager onderwijs rond de kolonisatie. Via dit project worden je leerlingen uitgedaagd om het koloniale verleden kritisch te verkennen en van daaruit het heden beter te begrijpen. Via het lesmateriaal denken de kinderen na over hoe we beter kunnen samenleven.

In samenwerking met Studio Globo.

Meer informatie

Mik@Doe

Mik@Doe is een educatief pakket voor lagere scholen, opgebouwd rond het centrale figuurtje Mik. Mik laat leerlingen op een speelse manier nadenken over thema's als duurzaamheid, armoede, eerlijke handel en honger.

Wanneer je Mik@doe bestelt via Broederlijk Delen, ontvang je een spelbox met aangepaste mikadostokken en een inlogcode, waarmee je op de website toegang krijgt tot filmpjes, spelmethodieken en kant-en-klaar lesmateriaal. 

Bestel materiaal

Ik deel

Delen is hip. Ook in het basisonderwijs is er potentieel. Wil je starten met een geefkast in jouw school? Of dacht je eerder aan een fietsbieb? Een boeken-of kledingruilbeurs? Ik Deel leert kinderen de mondiale en ecologische voordelen van ‘delen’ en laat hen ervaren dat delen fun is.

Ontdek Ik Deel