U bent hier

Update: De toekomst van Celia, Deyanira en Fanny na de campagne 2016

De drie Colombiaanse vrouwen, Celia, Deyanira en Fanny, waren in 2016 het gezicht van onze campagne, ‘Met een leven speel je niet’. Daarmee vroeg Broederlijk Delen aandacht voor de situatie van de boeren in Colombia.

De Colombiaanse boeren worden geconfronteerd met gewapende groepen en bedrijven die steeds meer grond opeisen. Samen met hen en met 14 lokale partnerorganisaties streefden we naar vrede en een waardig leven op het platteland. 

 

Campagne 2016: Colombia

Jullie steun en inzet waren opnieuw geweldig! De opbrengst van 3,2 miljoen euro is een mooi resultaat van de voorbije campagne ‘Met een leven speel je niet’. Bedankt!

Met de steun van Broederlijk Delen en verschillende lokale partnerorganisaties hebben Celia, Deyanira en Fanny heel wat vooruitgang geboekt. Eén jaar na de campagne blikken ze terug op hun realisaties. En ze kijken vooruit naar een vredevolle toekomst.

De toekomst ziet er hoopvol uit, volgens Celia. Na de vredesakkoorden met rebellengroep FARC zijn de gevechten gestopt. "Ons leven is nu weer wat rustiger”, zegt ze. Toch zijn er nog spanningen.

In Deyanira's dorp hebben veel families land verloren aan grote multinationals. Om erger te voorkom geeft ze vormingen over suikerrietplantages, mijnbouw en andere bedreigingen voor het grondgebied.

De landbouwgrond in Colombia is erg ongelijk verdeeld. En boeren moeten verplicht dure zaden van multinationals kopen in plaats van eigen lokale zaden. Fanny verdedigt de belangen van kleine boeren.