De solidaire uitdaging

Heb jij de fun in fundraising nog niet ontdekt? Nog geen idee hoe je die 1.000 euro bijeen gaat krijgen? Broederlijk Delen geeft je allerlei tips, ideeën en downloads om je op weg te helpen.

Laat je vooral niet afschrikken door het bedrag. Je zult merken dat dit veel eenvoudiger is dan het op het eerste zicht lijkt. Uit ervaring weten we dat heel wat deelnemers vaak zelfs dubbel zoveel geld inzamelen.

Tips en inspiratie

Maar hoe begin je eraan? Om jullie op weg te helpen, maakten we een handige brochure met allerlei informatie, tips en inspiratie. We bundelden ook een tiental concrete voorbeelden van Dwarsfietsers die je voorgingen. Hun getuigenissen zullen je vast en zeker moed geven om zelf aan de slag te gaan.

Download onze brochure

Nuttige informatie

  • Het rekeningnummer van Broederlijk Delen is BE13 0000 1171 1839 (BIC BPOTBEB1).
  • Bij inschrijving maken we een unieke gestructureerde mededeling voor je aan. Vraag je sponsors om deze steeds te vermelden bij hun overschrijving. Alleen zo kunnen wij hun gift aan jouw actie linken.
  • Na inschrijving wordt ook automatisch een deelnemerspagina aangemaakt. Je kan er berichtjes, foto’s en filmpjes posten. Ook je supporters kunnen er reacties achterlaten en snel en veilig een online gift doen. Op je deelnemerspagina staat ook een teller die aangeeft hoeveel geld jij al hebt ingezameld. Hou er wel rekening mee dat een gift via overschrijving niet meteen op je teller verschijnt. Het duurt immers enkele dagen voor de gift bij ons verwerkt is. Online giften verschijnen wel onmiddellijk.
  • Om de twee weken krijg je een overzicht van je sponsors in je mailbox. Zo kan je zien wie er al gestort heeft en kan je je supporters bedanken.
  • Vanaf 40 euro op jaarbasis ontvang je in het begin van het daaropvolgende kalenderjaar een fiscaal attest. Dit bedrag mag opgesplitst worden: wie 2 deelnemers sponsort met telkens 20 euro, zal ook een fiscaal attest ontvangen. Ook bedrijven krijgen een fiscaal attest. De opbrengst van inzamelacties geeft geen recht op een fiscaal attest.

Tools en downloads

Sponsoraffiche en -flyer

Handig om je actie bekend te maken en om steun te vragen. Je hoeft enkel nog je naam en je gestructureerde mededeling aan te passen. Eventueel kan je ook een foto van jezelf toevoegen. Lukt het niet om de aanpassingen te maken die je wenst? Dan kan je een kant-en-klare pdf-versie aanvragen via anneke.geerts [at] broederlijkdelen.be.

Download sjabloon

Voorbeeldtekstjes

Stuur een brief of e-mail naar je vrienden, familie, collega's...

Download sponsorbrief

Presentatie

Een presentatie om de tocht voor te stellen en uit te leggen waarvoor je precies geld inzamelt. Een PowerPoint-versie kan je aanvragen via anneke.geerts [at] broederlijkdelen.be.

Grafisch materiaal