Tips om geld in te zamelen voor Dwars door de Boerenbuiten

Nog geen idee hoe je die 150 euro per teamlid bij elkaar kunt krijgen? Wij helpen je alvast op weg met allerlei praktische tips en inspiratie.

Laat je vooral niet afschrikken door het bedrag. Je zult merken dat dit helemaal niet zo hoog is dan het op het eerste zicht lijkt. Heel wat deelnemers slagen er zelfs in het dubbele in te zamelen.

Tips en inspiratie

In onze brochure 'De Fun in Fundraising' vind je inspirerende voorbeelden en getuigenissen van Dwarssporters die je voorgingen. Geld inzamelen kan je op allerlei manieren doen. Het belangrijkste is dat je een manier vindt die bij je past.​

Brochure Fun in Fundraising 2019 (2.23 MB)

Nuttige informatie

  • Het rekeningnummer van Broederlijk Delen is BE13 0000 1171 1839 (BIC BPOTBEB1).
  • Bij inschrijving krijg je een unieke gestructureerde mededeling. Vraag je sponsors om deze steeds te vermelden bij hun storting. Alleen zo kunnen wij hun gift aan jouw actie toewijzen.
  • Na inschrijving wordt automatisch een deelnemerspagina aangemaakt. Je kan er berichtjes, foto’s en filmpjes posten. Jouw supporters kunnen er een reactie achterlaten en snel en veilig een online gift doen. Je vindt er ook een teller die aangeeft hoeveel geld je al hebt ingezameld. Hou er wel rekening mee dat een gift via overschrijving niet meteen op je teller verschijnt. Het duurt immers enkele dagen voor de gift bij ons verwerkt is. Online giften verschijnen wel meteen.
  • Iedere twee weken sturen wij je een overzicht van je sponsors. Zo kan je zien wie er al gesteund heeft en kan je je supporters bedanken. 
  • Vanaf 40 euro op jaarbasis ontvang je aan het begin van het daaropvolgende kalenderjaar een fiscaal attest. Dit bedrag mag opgesplitst worden; wie twee deelnemers sponsort met telkens 20 euro, zal ook een fiscaal attest ontvangen. Ook bedrijven krijgen een fiscaal attest. De opbrengst uit verkoop en inzamelacties geeft geen recht op een fiscaal attest.

Handige tools en downloads

Sponsoraffiche en -flyer

Handig om je actie bekend te maken en om steun te vragen. Je hoeft enkel nog je naam en je gestructureerde mededeling aan te passen. Eventueel kan je ook een foto van jezelf toevoegen. Wie dit Word-document niet kan openen, kan een kant-en-klare PDF aanvragen via anneke.geerts [at] broederlijkdelen.be.

DDBB Sponsoraffiche 2019 (1.93 MB)
DDBB Sponsorflyer 2019 (559.56 KB)

Voorbeeldbrief

Voorbeeldbrief of e-mail om rond te sturen naar vrienden, familie, collega's.

DDBB Voorbeeldbrief 2019 (939.44 KB)

Presentatie

Een presentatie om de tocht voor te stellen en uit te leggen waarvoor je precies geld inzamelt. De presentatie kan je hier downloaden.

DDBB Presentatie 2019 (2.93 MB)

Grafisch materiaal 

Logo Broederlijk Delen