Supportersreis Rwanda en Burundi 2019

In mei 2019 reisden 18 vrijwilligers en schenkers naar Rwanda en Burundi. Ze werden er geraakt door de enorme armoede van Burundi en de emotionele wonden bij de Rwandezen. Tegelijk hoorden ze prachtige verhalen van hoop, en zagen concrete resultaten op het terrein. Een intense en boeiende ervaring.

'Haguruka!' –  'Sta op!'

De Rwandezen nemen zelf het heft in handen. Ze stellen zich de vraag, "Wat kan er anders? Waarom leven we in armoede? Wat kan ik zelf er aan doen?" Knap.

De klimaatverandering heeft grote gevolgen. Tegen 2050 zal het 3 graden warmer dan nu zijn. Koffie zal in hoger gelegen, moeilijk toegankelijk gebieden geteeld moeten worden. Is dat haalbaar? Er is nu al zo een enorme armoede…

Boer Richard slaagde erin samen met partnerorganisatie ADISCO een betere oogst en een hoger inkomen te bekomen. Zijn kinderen kunnen nu allemaal naar school. Een mooi voorbeeld voor de anderen.

Damien en Jozefien, een onwaarschijnlijk paar. Hij was de beul die 9 van haar 10 kinderen afgeslachte. Ze kan hem geen vergiffenis schenken, maar door het verzoeningswerk van AMI ziet ze hem nu als een Rwandees, net zoals ze zelf is. Hij helpt haar nu in het huishouden.