Spaar bij vdk bank en steun Broederlijk Delen

Niet alleen jijzelf, ook je spaargeld kan veel doen voor een toekomstgerichte en rechtvaardige samenleving. Bovendien kost het je niets. Hoe? Open een rekening bij vdk bank. In ruil krijgt Broederlijk Delen commissie-inkomsten van de bank.

Duurzaam aanbod, fair advies en persoonlijk contact

vdk bank is de bank met een kleine ‘b’: bescheiden, bereikbaar, beschikbaar, bedreven, begaan, begrijpbaar, bewust. Een no-nonsense bank die beantwoordt aan de behoeften van de bewuste meerwaardezoeker met een duurzaam aanbod, fair advies en persoonlijk contact. Een solide bank voor het leven die streeft naar het meest faire evenwicht tussen rendement en gemoedsrust in een financieel complexe wereld.

Sociale, ecologische en economische maatschappelijke betrokkenheid

vdk bank maakt duurzaamheid reëel door die projecten te ondersteunen waar de sociale, ecologische en economische maatschappelijke betrokkenheid manifest tot uiting komt. Op die manier zorgt de bank ervoor dat geld veilig wordt beheerd en dat het alleen wordt geïnvesteerd in zaken die de cliënt écht waardeert. 

Wil je 100% zeker zijn dat jouw spaargeld enkel en alleen wordt aangewend voor duurzame initiatieven, ver weg van de wapenindustrie, mijnbouw en bedrijven die de elementaire arbeidsrechten schenden?

In samenwerking met Broederlijk Delen, Wereldsolidariteit, Incofin, Trias, Fairfin, Hefboom en Welzijnszorg biedt vdk een ethische spaarformule aan die aansluit bij de doelstellingen van Broederlijk Delen: de SpaarPlus Rekening(*). Je krijgt als cliënt dezelfde intrest als op een klassieke spaarrekening, maar Broederlijk Delen ontvangt van vdk op basis van de totale spaarinlage op deze spaarrekening commissie-inkomsten. De herbelegging van je spaarcenten gebeurt bovendien door vdk volgens specifieke duurzame criteria, en wordt jaarlijks door Forum Ethibel gecertificeerd.

Ja, ik wil dat doen

Voor meer informatie over de SpaarPlus Rekening en hoe je Broederlijk Delen hiermee steunt, kan je terecht in elke vdk-vestiging of op de vdk-website.

Vind je geen vdk-kantoor in je buurt? Geen probleem. Je kan deze rekening ook openen via de website.

*Lees hier de kernmodaliteiten van deze gereglementeerde spaarrekening na.