Programmaverantwoordelijke

Heb jij ervaring met veranderingsprocessen en kennismanagement? Het talent om collega’s te coachen? En ben je daarnaast op zoek naar een verantwoordelijke job met inhoud in een aangename werkomgeving? Solliciteer dan nu bij Broederlijk Delen.

Taakomschrijving

Als Projectcoördinator kennisnetwerk (30%) ondersteun je de dienst Internationale Programma’s (inclusief de expertise-werkgroepen binnen deze dienst). Binnen de collega-groep en binnen de programma’s bestaat een schat aan ervaring, expertise en kennis. Jij helpt ons om deze expertise actief te documenteren, te delen en hierover uit te wisselen. Je doet hiervoor concrete voorstellen, op basis van een behoefteanalyse en werkt deze ook uit, samen met de collega’s. Je kan rekenen op de nauwe samenwerking met het diensthoofd, de coördinator M&E en het IT-team. Je werkt ondersteunend aan de programma-verantwoordelijken in Brussel en de Lokaal vertegenwoordigers en coöperanten in onze partnerlanden.

Als coördinator capaciteitsversterking (30%) ondersteun je de coöperanten en Lokaal Vertegenwoordigers bij de capaciteitsversterking in onze internationale programma’s. Je coördineert de werkgroep capaciteitsversterking binnen de dienst, en je werkt het toegepaste beleid rond capaciteitsversterking en financiële capaciteitsversterking verder uit. Je kan rekenen op de nauwe samenwerking met het diensthoofd, de coördinator M&E, de leden van de werkgroep, de Lokaal Vertegenwoordigers en coöperanten en de coördinator van het Team Financiën.

Als programmaverantwoordelijke Israël-Palestina (20%) werk je ook binnen de dienst internationale programma’s. Je bent verantwoordelijk voor de opvolging van het programma en de partnerrelaties in Israël-Palestina. Dit doe je enerzijds in nauwe samenwerking met een financieel-administratief medewerker voor de administratief financiële opvolging van de partnerrelaties. Anderzijds stem je regelmatig inhoudelijk af samen met de beleidsmedewerker voor Israël-Palestina die binnen de beleidsondersteunende dienst werkt. Jullie wisselen informatie uit over de context, het programma en de partners. Je neemt deel aan netwerkvergaderingen, waaronder de werkgroep Gemeenschappelijk Strategisch Kader Palestina, waarvoor jij de referent bent. Eenmaal per jaar maak je een dienstreis naar de regio voor opvolging ter plaatse.

Profiel

Ervaring en kennis

 • Je hebt een Masterdiploma of gelijkwaardig door ervaring;
 • Je hebt minimum vijf jaar relevante werkervaring, waarvan bij voorkeur enkele jaren in een internationale context;
 • Je hebt inzicht in theoretische, methodologische en praktische aspecten van ontwikkelings- en veranderingsprocessen;
 • Je hebt ervaring met het uitwerken van elementen van kennismanagement, het begeleiden van kennis netwerken, het ondersteunen van lerende organisaties;
 • Je hebt ervaring met capaciteitsversterking;
 • Je bent methodologisch sterk;
 • Je bent creatief en hebt ervaring met relevante digitale toepassingen, apps, video, foto, story telling, etc.;
 • Je hebt ervaring met het opzetten en uitvoeren van projectmatig werk en het coördineren van werkgroepen;
 • Je kan goed analyseren en samenvatten en hebt de nodige redactionele vaardigheden voor het opstellen van dossiers en rapporten;
 • Je beschikt over een grondige kennis van het Frans, het Engels en het Nederlands. Spaans is een troef;
 • Je hebt een grondige kennis van project- en programmabeheer, of bent bereid je hierop snel in te werken;
 • Je hebt een goede praktische kennis van de courante softwareprogramma’s.

Attitude

 • Je hebt affiniteit met onze organisatie en kan je identificeren met het solidariteitsproject van Broederlijk Delen;
 • Je beschikt over sterke relationele, communicatieve vaardigheden binnen een interculturele context;
 • Je bent bereid minimaal 1 à 2 maal per jaar een dienstreis te maken;
 • Je hebt een flexibele instelling en een open geest met oog voor opportuniteiten.

Ons aanbod

 • Een contract voor 80 % tot 31 december 2023, eventueel kort verlengbaar;
 • Een boeiende en internationale werkomgeving;
 • Verloning concurrentieel binnen de sociaal-culturele sector; verloning op basis van nuttige ervaring (barema B1B in PC 329.01);
 • Compensatieregeling voor gepresteerd overwerk;
 • Plaats van tewerkstelling op 10' wandelafstand van het station Brussel-Zuid.

Procedure

Je kan solliciteren door een motivatiebrief en CV te versturen vóór 23 januari 2020 naar jobs [at] broederlijkdelen.be.

Meer informatie kan je opvragen bij Nele De Meyer op het nummer 02/213 04 67.

Geselecteerde kandidaten worden uitgenodigd om deel te nemen aan een praktische proef en interviews. De eindkandida(a)t(e) wordt gevraagd deel te nemen aan psychotechnische testen. Wij voorzien een zo snel mogelijke indiensttreding.

Over Broederlijk Delen

Samen met 130 partnerorganisaties in het Zuiden en duizenden vrijwilligers in Vlaanderen, maakt Broederlijk Delen dagelijks werk van duurzame ontwikkeling. We zetten daarbij zelf geen projecten op in het Zuiden, maar steunen de eigen plannen van groepen mensen ter plaatse. Rurale ontwikkeling, voedselsoevereiniteit en mensenrechten zijn de complementaire terreinen waarop Broederlijk Delen actief is.

Wij maken werk van een diversiteitsbeleid (gender, culturele achtergrond, leeftijd,...).