Programma

Dit jaar staat het thema Border Crossing centraal.

We worden meer dan ooit voortdurend geconfronteerd met grenzen. Wereldwijd steken mensen grenzen over en tegelijk nemen (Europese) landen maatregelen om hun grenzen te sluiten. Hoe gaan de samenleving en jijzelf om met grenzen? Ga mee op zoek naar antwoorden en manieren om je eigen grenzen te verleggen! 

Een greep uit het thematisch aanbod: 

  • Al jaren stranden er elke dag vluchtelingen in Europa. Op de vlucht voor oorlog, of op zoek naar een beter leven. Maar waarom zijn ze plots met zo velen? 
  • Een illegale muur op bezet gebied. Het conflict tussen Israël en Palestina duurt al meer dan 60 jaar, maar het einde is nog niet in zicht. Wat is er aan de hand in Israël en Palestina? 
  • Eerlijke handel is de manier om het lot van miljoenen boeren wereldwijd te verbeteren. Welke belemmeringen  moeten hiervoor worden weggenomen? Wat voor beest is TTIP en wat voor gevolgen heeft het wegnemen van belemmeringen  tussen de VS en de EU?  
  • Het klimaat slaat op hol. Zijn we de kritische grens van de klimaatverandering al voorbij?
  • Zijn er grenzen aan de groei? De transitie van een groeieconomie naar een economie die zich voegt naar de grenzen van onze eindige planeet. 
  • Overal ter wereld zijn er mensen die het anders willen doen en werken aan menselijke alternatieven voor concurrentie en groei. Laat je verleiden door alternatieven als ruilen, delen en geven.

Het concrete programma wordt in april bekend gemaakt. 

Wereldkamp