Praktische informatie

Dwars door België Noord-Zuid vindt plaats van zaterdag 22 t.e.m. maandag 24 mei 2021. Dat is tijdens het Pinksterweekend. Editie 2020 werd geannuleerd vanwege de coronacrisis.

Start

We verzamelen zaterdagochtend om 7.30 u aan het kapucijnenklooster in Meersel-Dreef. Je kan er je wagen achterlaten op de ruime, niet afgesloten parking.

Voor wie van ver komt, kan het interessant zijn om vrijdagavond te overnachten in de buurt van Meersel-Dreef.

Wil je graag carpoolen met een andere deelnemer? Stuur dan een mailtje naar Anneke.

Aankomst

Maandagavond om 20.30 u brengt een shuttle je vanuit Torgny met je fiets en bagage terug naar het starpunt in Meersel-Dreef. Het is ook mogelijk onderweg af te stappen:

  • Op de parking aan de zijkant van het Afrikamuseum in Tervuren, in de Paleizenlaan. Geschatte aankomst: 22.30 u.
  • Aan de E19 in de richting van Brussel naar Antwerpen, op de parking aan het benzinestation in Rumst. Geschatte aankomst: 23.15 u.

Onderweg

Navigatie

Deelnemers fietsen de uitdaging in hun eigen tempo. Je krijgt een Garmin gps met stuurhouder en batterijen ter beschikking. Of je nu alleen fietst, of aansluit bij een groepje, dankzij de gps zal je nooit verkeerd rijden. Je hoeft enkel het 'spoor' op het scherm te volgen.

Wie met zijn eigen gps rijdt, krijgt de route ten laatste enkele dagen voor de start digitaal toegestuurd.

Je krijgt ook nog een routekaart met hoogteprofiel. Zo kan je je voortgang volgen en zie je welke hellingen je nog te wachten staan.

Pech onderweg

Er zijn enkele 4x4 assistentiewagens die meerijden om snel ter plaatse te zijn in geval van problemen of pech onderweg. Op beide trajecten fietst telkens een gids van El Camino Loco mee als laatste man.

Het is handig als je het basisonderhoud aan je fiets zelf kan doen: je banden plakken, remblokjes en kabels vervangen, ketting breken en weer aan elkaar zetten, … Lukt dat je echt niet, of heb je een ingewikkelder mechanisch probleem, dan staat de begeleiding natuurlijk ter beschikking om je te helpen, zowel onderweg als ’s avonds.

Overnachting

We overnachten in eenvoudige maar degelijke accommodaties. De kamers zijn voor 2 à 4 personen. Beddengoed is steeds voorzien.

​Je hoeft je geen zorgen te maken over je bagage. Die wordt dagelijks door ons vervoerd naar de overnachtingsplaats.

Maaltijden

Ontbijt en avondeten krijg je in de plaats van overnachting. Ook na aankomst op maandagavond kan je nog genieten van een maaltijd.

Daarnaast kan je ‘s ochtends bij het vertrek een picknickzakje opvullen: fruit, noten, rijstpap, koeken,... Heb je graag specifieke energierepen? Dan breng je die best zelf mee. Er is telkens een bevoorrading halfweg de etappe. Er zijn boterhammen of pistolets met beleg naar keuze en je kan er je picknickzakje nogmaals aanvullen.