U bent hier

Nood in Congo. "We hopen dat de getroffen families snel weer op eigen benen staan"

Begin 2017 kregen we alarmerend nieuws uit Kasaï in Congo: dorpen werden geplunderd en afgebrand, anderhalf miljoen inwoners sloegen op de vlucht.

Dringende hulp was nodig. We riepen op tot solidariteit en jullie reageerden massaal. Bedankt voor jullie steun.

DRC, Congo, Kasai, crisis, noodhulp

In mei riepen we op tot solidariteit met Kasai in Congo, een regio getroffen door een humanitaire crisis. Dankzij jullie massale steun kunnen onze partnerorganisaties hulp bieden op het terrein.

Steun Congo - doe een gift

Laat een gezin terug naar huis gaan

Broederlijk Delen is een van de weinige ngo's nog actief in de regio. Met jouw steun kunnen we de zwaarst getroffen families helpen.

Veel gezinnen zijn op de vlucht en lijden honger. Met een gift van 30 euro help je een gezin om terug te keren naar hun dorp.

Met dit bedrag krijgt het gezin een dekzeil, kook- en werkmateriaal, zaaigoed en landbouwgereedschap om voedsel te telen en hun leven te hernemen.

Getuigenis: "Ik heb niets meer..."

DRC, Congo, nood, hulp, Kasai, militie

 

“Dankzij de steun van Broederlijk Delen en Inades verbeterden mijn oogst en opbrengsten. Ik werkte hard om het leven van mijn familie te verbeteren. Ik kon het onderwijs van mijn kinderen betalen en had net keukenmateriaal aangekocht. Toen kwamen de militairen plunderen. Alles is verbrand of meegenomen. Ik heb niets meer.”

Congo moet het probleem erkennen

DRC, Congo, nood, Kasai

 

“Met steun van Inades en Broederlijk Delen had ik meer inkomsten, die ik heb geïnvesteerd in ons huis: golfplaten, plastic stoelen, een radio, een zonnepaneel met accu, … Maar de militairen hebben alles meegenomen. Om dit conflict te beëindigen, moet de Congolese staat het probleem erkennen en oplossen.”

Pierre Makenga in Kabenga, Kasai

Opiniestuk: raakt Congo ons nog?

DRC, Congo, nood, Kasai, verbrande dorpen

 

De VN slaat alarm over de humanitaire crisis in de Congolese regio Kasai. Waarom maakt de Belgische regering geen middelen vrij? Diplomatiek moet België het conflict in Kasai op de Europese agenda plaatsen en de druk bij Congolese politici opvoeren om het geweld tegen onschuldige burgers te stoppen.