U bent hier

Nieuws en persberichten

14 december 2020 - Recht op voedsel
Belgische boerenbewegingen en hun bondgenoten protesteren tegen een Europa dat de kleinere boeren steeds vaker in de steek laat.
07 december 2020 - Recht op voedsel
Op het Schumanplein in Brussel zetten actievoerders de lege laarzen neer van de boeren die door toedoen van het Europees beleid zijn verdwenen.
19 oktober 2020 - Recht op voedsel
Voedsel Anders en Agroecology-in-Action ijveren voor een ambitieus Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) als basis voor een duurzame transitie van ons voedselsysteem.
12 oktober 2020 - Recht op voedsel - Suzy Serneels
Het magazine 'Farming Matters' toont aan hoe het feminisme gekoppeld aan agro-ecologie, de economie en de samenleving aan het veranderen zijn. Lees het nu.
Het is hoog tijd om de daad bij het woord te voeren en in te zetten op het versterken van lokale markten en voedselketens.
Met de campagne #Yes2Agroecology vraagt de Coalitie tegen de Honger België een prioriteit te maken van agro-ecologie in zijn ontwikkelingsbeleid. Een maand na de lancering maken we de balans op.
08 juni 2020 - Recht op voedsel
De Coalitie tegen de Honger eist dat tegen 2023 minstens een derde van het landbouwbudget in ontwikkelingssamenwerking agro-ecologie ondersteunt. 
28 mei 2020 - Recht op voedsel
De coronapandemie zal het aantal mensen met acute honger doen verdubbelen tegen eind 2020.
We moeten ons voedselsysteem meer duurzaam en crisisbestending maken. Over het wat en hoe lopen de meningen nogal uiteen.
17 april 2020 - Recht op voedsel
De Covid-19-crisis herinnert ons aan de noodzaak van lokale, duurzame en weerbare voedselsystemen.

Pagina's