U bent hier

Nieuws en persberichten

De docu 'La vida no vale un cobre' behandelt de impact van de mijnbouw op de lokale bevolking in Espinar. Een uiterst gevoelig thema.
19 augustus 2016 - Inspraak en vrede - Gender - Peru - Hannes Knapen
Op zondag 13 augustus trokken naar schatting meer dan tweehonderdduizend vrouwen en mannen, jong en oud, de straat op tegen vrouwengeweld in Peru.
Op 22 juni ondertekende aftredend president Humala een wet die de zoektocht naar Desaparecidos moet versnellen. Dat is voor de Peruaanse bevolking een belangrijke stap.
In 2014 barstte een pijpleiding van PetroPeru in het Amazonewoud. Het water raakte zwaar vervuild, met ernstige gevolgen voor de mensen. Twee jaar later bood het bedrijf zijn excuses aan.
Oracio Angel Pacori, mede-oprichter van onze partnerorganisatie Derechos Humanos Sin Fronteras uit Peru, zal de de komende vijf jaar voor Frente Amplio zetelen in het Peruaanse Parlement.
In november brachten Hannelore en Michelle namens Broederlijk Delen een bezoek aan Peru. Ze bezochten een driedaagse jongerenbijeenkomst over de problemen die gemeenschappen ondervinden door mijnbouw.
Op 10 en 11 juni verzamelen de staatshoofden en regeringsleiders van de EU en de Gemeenschap van Latijns-Amerikaanse en Caraïbische Staten (CELAC) in Brussel voor hun tweede gezamenlijke topoverleg.
Op woensdag 18 maart werd Alberto Roque (35) vermoord in de Peruaanse Andesprovincie Cotabambas. Hij was een geëngageerd sociaal leider, die kritisch stond tegenover de mijnbouw in de streek.
In de relatie tussen de EU en Peru lijken handelsbelangen de bovenhand te halen op ontwikkelingssamenwerking.
Glencore is wereldwijd een van de grootste spelers op gebied van grondstofontginning. In 2014 werd Glencore aangewezen als bedrijf dat zeer slecht scoort op vlak van mensen- en milieurechten.

Pagina's