U bent hier

Nieuws en persberichten

18 Januari 2018 - Natuurlijke rijkdommen - Peru
Onze partnerorganisaties verwachten klare taal over de sociale en ecologische gevolgen van de mijnbouw.
02 Januari 2018 - Natuurlijke rijkdommen - Peru
36 jaar. Zo lang bestaat de Tintayamijn in Espinar al. De levenskwaliteit in de gemeenschappen rond de mijn gaat er meer en meer op achteruit. Van de beloofde hulp komt niets in huis.
22 september 2017 - Natuurlijke rijkdommen - Peru
Mijnontginning heeft vaak een negatieve impact op de omwonenden. Hun leefmilieu wordt vergiftigd. In het kielzog van de acties van onze partnerorganisaties lanceert Amnesty de petitie Toxic State.
Twee partnerorganisaties van Broederlijk Delen trokken naar de aandeelhoudersvergadering van Glencore, met een uitgebreid rapport over de wanpraktijken van het mijnbouwbedrijf.
Belgische banken investeren massaal in omstreden mijnbouwbedrijven. Dat blijkt uit nieuw gezamenlijk onderzoek van 11.11.11, Broederlijk Delen en Fairfin.
25 oktober 2016 - Natuurlijke rijkdommen - Peru
Er is nauwelijks vooruitgang geboekt in het conflict rond de mijn in Las Bambas. Het gebrek aan dialoog leidde vorige week opnieuw tot een dode. Maar toch zijn er verschillen tegenover vorig jaar.
Chalhuahuacho, 28 september 2015: drie doden en tientallen gewonden. De spanningen rond het mijnproject Las Bambas in het zuiden van Peru bereiken een hoogtepunt. Is er een jaar later iets veranderd?
In 2015 maakten we tijdens de vastencampagne kennis met het leven van Victor en Blanca uit Peru. Hoe gaat het nu met hen? Onze vrijwilliger Hannes Knapen zocht hen op in Amancay.
In 2014 barstte een pijpleiding van PetroPeru in het Amazonewoud. Het water raakte zwaar vervuild, met ernstige gevolgen voor de mensen. Twee jaar later bood het bedrijf zijn excuses aan.
Peru. Op vier uur rijden van de hoofdstad Cusco ligt Espinar, een stad die al 33 jaar kreunt onder de aanwezigheid van het mijnbouwproject Tintaya. Maar Melchora blijft vechten voor rechtvaardigheid.

Pagina's