U bent hier

Nieuws en persberichten

Senegalese boeren gaan de strijd aan tegen droogte en erosie. Met de hulp van onze partnerorganisaties graven ze grachten en bouwen ze stenen dijkjes.
Broederlijk Delen investeert in bodemvruchtbaarheid op het platteland.
In het najaar van 2017 trok de Karavaan rond om heel lokaal de bevolking te overtuigen van de nood aan het behoud van natuurlijke rijkdommen en hun stem hierin.
16 februari 2017 - Gender - Senegal - Goele Drijkoningen
In augustus 2016 verhuisde Goele Drijkoningen naar Senegal waar ze als lokale vertegenwoordigster werkt. Ze reflecteert in dit artikel over de man-vrouwverhoudingen en de vele uitdagingen.
19 september 2016 - Senegal
Na 7 jaar in Cambodja te wonen, gaat Goele Drijkoningen aan de slag gaat als lokaal vertegenwoordigster voor Broederlijk Delen in Senegal. Ze deelt haar eerste impressies over haar nieuwe thuisland.
De karavaan van 300 boerenorganisaties bereikt Senegal.
Hoe vergaat het de 300 boerenorganisaties die van Burkina Faso naar Senegal trekken om aandacht te vragen voor het recht op water, land en zaden? Een verslag van een lange tocht.
Meer dan 300 boerenorganisaties trekken van Burkina Faso via Mali naar Senegal. Zo willen ze aandacht vragen voor het recht op water, land en zaaigoed voor elke boer.
21 april 2015 - Recht op voedsel - Senegal
Op woensdag 4 maart 2015 was het dag van de biologische landbouw in Senegal. Broederlijk Delen vierde dat samen met zijn Senegalese partnerorganisaties.
23 september 2014 - Jongeren - Senegal
Samen met JED werkt Broederlijk Delen aan kansen voor jongeren. JED is de ngo van de Senegalese scouts, de belangrijkste jeugdbeweging in het land.

Pagina's