U bent hier

Nieuws en persberichten

16 oktober 2018 - Recht op voedsel - Guatemala
Ondervoede kinderen zijn in Guatemala de regel en niet de uitzondering. De cijfers zijn schrijnend. Hoe is het zover kunnen komen?
14 juni 2018 - Guatemala
Op 3 juni kwam de Volcán de Fuego in Guatemala tot uitbarsten. Het dodentol is hoog en het protest tegen de overheid luid.
Hoe is het gesteld met mensenrechten in Guatemala, twintig jaar na de moord op bisschop Gerardi?
01 juni 2017 - Jongeren - Guatemala
Tijdens haar laatste jaar Sociaal Werk doet Isaura Royes (21) drie maanden stage voor Broederlijk Delen in Guatemala. Ze volgt er 5 micro-projecten van enkele van onze partnerorganisaties.
Het Europees Parlement spreekt in een resolutie duidelijke taal over de nood aan bescherming van mensenrechtenactivisten in Guatemala.
07 maart 2016 - Gender - Guatemala
Bibiana, een Maya-Mam-vrouw, komt op voor de rechten van de Mam, een Mayavolk dat leeft in het westen van Guatemala. Haar motiviatie? De discriminatie waarmee ze van kindsbeen af werd geconfronteerd.
In de Inter-Amerikaanse Mensenrechtencommissie (IACHR) vond een bijzondere hoorzitting plaats over de situatie van mensenrechtenactivisten in Latijns-Amerika.
Een federatie die kleinschalige Guatemalteekse koffieproducenten vertegenwoordigt, daar verwacht je niet bepaald gemekker. En neen, er wordt bij Federación de Café Especial de Guatemala (kortweg FECCE
De Interamerikaanse Commissie nodigde 4 vertegenwoordigers van de Raad van Latijns-Amerikaanse bisschoppen (CELAM) uit op haar hoorzitting op 19 maart 2015. Zij spraken over mensenrechtenschendingen.
25 november 2014 - Inspraak en vrede - Guatemala
Van 22 tot 27 juni 2014 gingen 4 Europese bisschoppen op reis naar Guatemala. De reis werd voorbereid door Broederlijk Delen en internationaal netwerk van Katholieke ontwikkelingsorganisaties CIDSE.

Pagina's