U bent hier

Nieuws en persberichten

Op donderdag 17 mei stemt de bevolking van Burundi over een grondwetswijziging. Wat brengt de toekomst?
Sinds 2015 wankelt de vrede in Burundi. Een poging tot een staatsgreep kende harde repressie als gevolg. Onze medewerkster Nadia Nsayi ging kijken hoe het land het twee jaar na de crisis stelt.
Voorjaar 2015 brak de storm los in Burundi. We volgden de situatie op de voet, geven advies aan beleidsmakers, informeren journalisten en sensibiliseren de publieke opinie. Een stand van zaken.
11 maart 2016 - Inspraak en vrede - Syrië
Vijf jaar na de start van de protesten verkeert het land in een uitzichtloze oorlog. Toch blijven burgers opkomen voor hun basisrechten.
Het is belangrijk dat ons land zich blijft engageren om de situatie in Burundi te stabiliseren, vindt Nadia Nsayi.
01 augustus 2015 - Centraal Afrika - Burundi - Congo - Nadia Nsayi
Centraal-Afrika heeft ook in 2015 een belangrijke plaats in het Belgisch buitenlands beleid. Hoe zullen de verkiezingen in Burundi (2015), Congo (2016) en Rwanda (2017) het partnerschap beïnvloeden?
Nadia Nsayi en Thijs Van Laer schreven een opiniestuk over het geweld in Burundi. Het was al maanden te voorspellen, zeggen ze.
De ontsporing van het verkiezingsproces is nefast voor de fragiele vrede. Nadia Nsayi geeft uitleg bij deze cruciale verkiezingen voor Burundi én de buurlanden.
13 maart 2015 - Inspraak en vrede - Syrië
Broederlijk Delen en Pax Christi willen vreedzame activisten in Syrië blijvende solidariteit betuigen. Daarnaast roepen we onze beleidsmakers op tot grondiger debat over het beleid in Irak en Syrië.
11 maart 2015 - Inspraak en vrede - Syrië
Deze week is het de vierde verjaardag van de protesten in Syrië. Wereldwijd brengen sympathisanten de verjaardag van de revolutie onder de aandacht, ook al is het revolutionaire vuur uitgedoofd.

Pagina's