U bent hier

Nieuws en persberichten

19 juni 2018 - Inspraak en vrede - Nicaragua
In Nicaragua komen studenten op straat om te protesteren tegen het beleid van de regering Ortega. Met bloedige repressies tot gevolg.
Op donderdag 17 mei stemt de bevolking van Burundi over een grondwetswijziging. Wat brengt de toekomst?
06 november 2017 - Klimaat - Nicaragua
President Daniel Ortega bevestigt dat Nicaragua op 22 november 2017 toetreedt tot het internationale klimaatakkoord.
Sinds 2015 wankelt de vrede in Burundi. Een poging tot een staatsgreep kende harde repressie als gevolg. Onze medewerkster Nadia Nsayi ging kijken hoe het land het twee jaar na de crisis stelt.
03 mei 2017 - Burundi
Op vrijdag 5 mei bezoeken zes EU-ambassadeurs de koffiefabriek Horamama in Burundi. De koffieboeren hebben de hele keten van productie tot export in eigen handen. Een primeur én een sterk voorbeeld.
Voorjaar 2015 brak de storm los in Burundi. We volgden de situatie op de voet, geven advies aan beleidsmakers, informeren journalisten en sensibiliseren de publieke opinie. Een stand van zaken.
Het is belangrijk dat ons land zich blijft engageren om de situatie in Burundi te stabiliseren, vindt Nadia Nsayi.
01 augustus 2015 - Centraal Afrika - Burundi - Congo - Nadia Nsayi
Centraal-Afrika heeft ook in 2015 een belangrijke plaats in het Belgisch buitenlands beleid. Hoe zullen de verkiezingen in Burundi (2015), Congo (2016) en Rwanda (2017) het partnerschap beïnvloeden?
03 juni 2015 - Burundi
De Burundese organisatie ADISCO ontvangt de Koning Boudewijnprijs voor Ontwikkeling in Afrika 2014-2015. ADISCO investeert sterk in de eigen krachten van de lokale bevolking.
Nadia Nsayi en Thijs Van Laer schreven een opiniestuk over het geweld in Burundi. Het was al maanden te voorspellen, zeggen ze.

Pagina's