U bent hier

Nieuws en persberichten

Meer dan 300 boerenorganisaties trekken van Burkina Faso via Mali naar Senegal. Zo willen ze aandacht vragen voor het recht op water, land en zaaigoed voor elke boer.
Het falen van het Bt-katoen in Burkina Faso toont aan dat het fout was om enkel naar de opbrengst te kijken.
16 oktober 2015 - Recht op voedsel - Jo Dalemans
Tegen 2030 zal er geen honger meer zijn en zal iedereen toegang hebben tot veilig, voedzaam en voldoende voedsel. Dit is alvast de bedoeling van de nieuwe duurzame ontwikkelingsdoelstelling.
07 september 2015 - Recht op voedsel - Jo Dalemans
Boeren uit heel Europa betogen om een betere prijs voor hun producten te eisen. Broederlijk Delen is van oordeel dat landbouw gebaseerd op agro-ecologie de problemen kan aanpakken.
19 juni 2015 - Burkina Faso - Jo Dalemans
Op 23 mei vond er in Burkina Faso een mars plaats tegen Monsanto. Daarmee protesteren boeren en organisaties onder andere tegen de verplichte aankoop van katoenzaden die gewijzigd zijn door Monsanto.
09 juni 2015 - Recht op voedsel - Jo Dalemans
Tussen 6 en 14 juni 2015 vindt de elfde Bioweek plaats, een jaarlijkse actie van Bioforum. Het doel is om biolandbouw en -voeding meer onder de aandacht te brengen.
21 april 2015 - Jo Dalemans
Het grote belang van agro-ecologie ligt in zijn holistische visie.
12 april 2014 - Recht op voedsel - Jo Dalemans
Broederlijk Delen gelooft dat concrete initiatieven en politiek beleid, met een focus op familiale en duurzame landbouw, een cruciale rol spelen om het recht op voedsel te garanderen.
18 maart 2014 - Recht op voedsel - Jo Dalemans
Olivier De Schutter, speciaal VN-rapporteur voor het recht op voedsel, publiceerde onlangs zijn laatste rapport. In dit rapport is Olivier De Schutter niet mals voor de strijd tegen de honger.
15 oktober 2013 - Recht op voedsel - Jo Dalemans
Marc Van Montagu stelt in De Morgen (14/10/2013) dat ggo's honger uit de wereld 'kunnen' helpen. Het mag verbazend klinken, maar deze uitspraak is zeker een vooruitgang.

Pagina's