Broederlijk Delen ondersteunt familiale landbouwers, Dierenartsen Zonder Grenzen ondersteunt de familiale veeteelt. Die gedeelde expertise zetten we de komende 5 jaar samen in om studenten agro- en biotechnologie kennis te laten maken met onze werkingen. De organisaties lanceren een unieke wedstrijd.

De prijs is niet min: de studenten strijden om een uitwisselingsreis naar Rwanda. De vijf winnaars krijgen de kans om er lokale dierenartsen, landbouwers en studenten te ontmoeten. Hoe gaan landbouw, veeteelt en dierengeneeskunde er in Rwanda aan toe? Wat is herkenbaar en wat compleet anders dan in België?

Tijdens de reis houden de studenten een blog bij. Ook na thuiskomst blijven ze zich inzetten. Zo zamelen ze geld in en presenteren ze hun ervaringen aan hun medestudenten. Kortom, zij worden ware ambassadeurs voor Broederlijk Delen en Dierenartsen Zonder Grenzen.

Voor wie?

Studenten die in het academiejaar 2018-2019 ingeschreven zijn in de richting agro- en biotechnologie aan een van de Vlaamse hogescholen (Thomas More Geel of HoGent) kunnen hun kans wagen. Zij spelen namelijk in de toekomst een rol in ons voedsel- en landbouwsysteem. Daarom willen we dat zij inzicht krijgen in de globale uitdagingen in deze sector. En hoe kunnen ze dat beter dan door zelf in contact te komen met het Zuiden?

Schrijf je in

Ben jij student agro- en biotechnologie? Ben je klaar om jouw kijk op de landbouw of veeteelt te verruimen? En roep je ook al lang dat het anders moet én kan? Dan zoeken we jou!

Lees meer over de wedstrijd en schrijf je in!

Interesse in het thema?

Broederlijk Delen en Dierenartsen Zonder Grenzen organiseren ook een debatavond op 30 november in HoGent. Iedereen met interesse in duurzame voedselprodcutie is welkom.