29 november 2019

We komen samen uit de hele Europese Unie om te pleiten voor een bij-vriendelijke landbouw: voor de boeren, onze gezondheid en het milieu.

Met haar Europees Burgerinitiatief roept het European Citizens' Initiative de Europese Commissie op om een ​​landbouwmodel te ondersteunen waarin zowel de boeren als de biodiversiteit in harmonie kunnen gedijen.

Een doodlopend systeem

De Europese landbouw zit op een dood spoor. Landbouwbeleid dat eenzijdig was gericht op het verhogen van opbrengsten door het gebruik van giftige agrochemicaliën, heeft het ecosysteem op de rand van instorting gebracht. Dag na dag vermindert de biologische diversiteit die aan de basis  ligt van  onze voedselsystemen – waardoor de toekomst van ons voedsel, ons levensonderhoud, onze gezondheid en ons milieu ernstig wordt bedreigd.

De gevolgen voor de natuur zijn rampzalig: bijen, vlinders en andere insecten verdwijnen uit ons landschap en vogels die vroeger wijdverspreid waren zingen niet meer in onze velden. Onze beken en rivieren worden vervuild en we worden blootgesteld aan een dagelijkse cocktail van synthetische pesticiden via ons voedsel.

Teken de petitie

De Europese petitie "Save Bees And Farmers" wil tegen september 2020 1 miljoen handtekeningen verzamelen, omdat Europa dan verplicht wordt om wetgevende initatieven goed te keuren om de bijen te beschermen. Teken jij ook? Zo vecht je mee voor een beter landbouwbeleid in Europa. 

Ja, ik teken!