23 november 2017 - Peru

Begin oktober fietsten 22 solidaire sportievelingen Dwars door Peru. Ze ontdekten het land van de Inca’s vanop hun mountainbike. Onderweg zagen ze met eigen ogen waarvoor ze sponsorgeld hadden ingezameld.

Dwars door Peru, sportieve evenementen, mountainbike, fietsen

Een pittige, onvergetelijke ervaring

Na 2 dagen acclimatiseren en wennen aan de hoogte was de honger bij de deelnemers groot om eindelijk op hun fiets te springen. Met een aantal ritten boven de 3000 meter was het duidelijk: deze Dwars door Peru zou een stevige uitdaging worden. Gelukkig maakte het prachtige landschap de inspanning meer dan waard!

Dwars door Peru, sportieve evenementen, mountainbike, fietsen

 

De route voerde langs een lijstje met klinkende namen. De fietsers doorkruisten o.a. de Colca Canyon en de Sacred Valley, wandelden naar Machu Picchu via de Salkantay trail en reden over de mythische berg Ausangate. Daar klommen de meesten zelfs tot 5000 meter hoogte. Adembenemend (mooi)!

Dwars door Peru, sportieve evenementen, fietsen

Kennismaking met partnerorganisaties

Samen zamelden de solidaire fietsers bovendien meer dan € 38 000 in voor de partners van Broederlijk Delen in Peru. Onder begeleiding van partenorganisatie Derechos Humanos sin Fronteras fietsten ze langs de mijn in Espinar.

Ze bezochten de unieke school van Tarpurisunchis en kregen uitgebreid uitleg van de organisaties CBC en Cedep Ayllu over hun werk rond waterbeheer in lokale gemeenschappen.

Het was een bij momenten best wel vermoeiende tocht met veel indrukken. Maar bovenal een onvergetelijke ervaring!

Zelf door Peru fietsen?

Ook interesse in deze unieke reis? Surf naar www.dwarsdoorperu.be of kom naar de infoavond op dinsdag 18 december om 19u30 op ons hoofdkantoor in Brussel. Inschrijven bij anneke.geerts [at] broederlijkdelen.be (Anneke Geerts)