29 april 2019 - Jongeren - Klimaat

De klimaatjongeren gaan onverminderd door. Op donderdag 2 mei organiseert Youth For Climate voor de 17de week op rij een schoolstaking voor het klimaat. Dat verdient ons respect én onze steun.

Op 2 mei stapt Broederlijk Delen mee aan het hoofd van Schoolstrike for a Better Future, de wekelijkse klimaatmanifestatie georganiseerd door de scholieren en studenten van Youth for Climate. Deze maand leggen zij telkens de focus op een andere doelgroep. Nu donderdag staan mensen in armoede centraal.

Ook mensen in armoede zijn bekommerd om het klimaat, maar zij hebben niet de middelen om in goed geïsoleerde woningen te leven of om hun energiefactuur via ‘ecologische’ investeringen lichter te maken. Sommige politici spelen de strijd voor een klimaat- en een sociaal beleid tegen elkaar uit, maar dat klopt niet. Beide kunnen elkaar net versterken. Een sociaal klimaatplan is mogelijk.

Die sterke boodschap willen wij kracht bij zetten. Daarom roepen wij onze vrijwilligers en sympathisanten op om samen met ons te betogen voor een rechtvaardig en sociaal klimaatbeleid. Als symbool dragen we wasknijpers met de namen op van mensen met een laag inkomen of mensen die hen steunen, in het Zuiden en hier bij ons.

Wanneer? Donderdag 2 mei 2019, van 10u30 tot 12u30

Waar? Om 10u stipt aan het Station Brussel-Noord, kruispunt Simon Bolivarlaan en Koning Albert II Laan.

Kan je er niet bij zijn, maar wil je wel jouw steun betuigen? Geef ons een seintje en dan dragen wij jouw naam mee op een wasknijper.