Mural wedstrijd

Van 11 tot 25 maart 2019 is de Guatemalteekse kunstenaar Guillermo Santillana te gast in West-Vlaanderen. Wij heten hem graag op gepaste wijze welkom: met traditionele murales of muurschilderingen.

Je eigen muurschildering

Murales zijn als kunstvorm erg populair in Latijns-Amerika. Ze worden gezien als een uniek middel om een boodschap tot bij een breed publiek te brengen. Wij dagen je uit om een unieke creatie te ontwerpen die de vernieling van de natuur op een positieve manier aankaart. Ga samen met je school, vereniging of vrienden aan de slag, en maak kans op de hoofdprijs: een ontmoeting met Guillermo en een replica van jullie ontwerp in Guatemala.

Een unieke hoofdprijs

De inzendingen worden onderverdeeld naar leeftijd in drie categorieën: kinderen -12 jaar, jongeren tussen 12-16 jaar, en (jong)volwassenen +16 jaar. Guillermo kiest per categorie één winnaar. Zij worden op vrijdag 22 maart 2019 of zondag 24 maart 2019 getrakteerd op een feestelijk bezoek van Guillermo. Uiteraard wordt dit geregeld in overleg. Als kers op de taart maakt Guillermo van de winnende inzendingen een replica in Guatemala. Een blijvend symbool van solidariteit tussen Guatemala en België.

Alle inzendingen krijgen sowieso een plek in een virtuele galerij op deze webpagina.

Hoe deel te nemen

Je mural moet aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • Een schildering op een muur, stenen vloer of een houten paneel.
  • De afbeelding heeft een minimale afmeting van 1m x 2m.
  • Het kunstwerk is het resultaat van een groepswerk, dus niet van één of twee personen.
  • Guillermo daagt jullie uit om een duidelijke boodschap in jullie tekening te verwerken. Concreet roept hij op om op een positieve en creatieve manier te protesteren tegen de vernieling van de natuur.

Schrijf je in door ten laatste vrijdag 22 februari 2019 een mailtje te sturen naar mieke.casteleyn [at] broederlijkdelen.be.

Je ontvangt van ons een bevestigingsmail met praktische informatie en een weblink waarmee je ons een drietal foto’s bezorgt: een foto van dichtbij (focus op muurschildering), een foto op afstand (focus op de locatie van de muurschildering) en een foto van de makers. Doe dit ten laatste op woensdag 13 maart 2019 om 24u.

Inhuldiging

In Latijns-Amerika is het de gewoonte om murales officieel in te huldigen. Misschien kunnen ook jullie hiervoor de tijd nemen? Zo groeit jullie kunstwerk meteen uit tot een fijne ontmoetingsplaats. Een inhuldiging is bovendien het ideale moment om een Koffiestop te organiseren. Zo laat je creativiteit én solidariteit hand in hand gaan.