Met een schaap sta je sterk in Burkina Faso

Aminata woont in Burkina Faso. Eén van de armste landen ter wereld. Regen valt er nauwelijks. Erosie en verwoestijning maken de landbouwgrond onvruchtbaar.

Aminata met schaapHonger is een groot probleem, vooral in het noorden van het land. Dankzij bijdragen van onze schenkers kon Broederlijk Delen Aminata steunen met een schaap. Op die manier kan ze een extra inkomen genereren.

 

Aminata is 30 jaar. Ze kreeg al enkele keren een krediet voor schapen. Zo kon ze voldoende sparen om nu, zonder krediet, zelf schapen te kopen en vet te mesten. “Een deel van de winst investeer ik in mijn uienveld. Met de rest koop ik schoolmateriaal voor mijn 4 kinderen, van wie er 3 naar school gaan. De jongste is pas 3, die blijft nog bij mij thuis.”

 

Schaap betekent extra inkomsten

Voor een vrouw in Burkina Faso betekent een schaap extra inkomen door haar eigen activiteiten. Dat betekent heel veel voor deze vrouwen.

€ 30 winst op de verkoop van een schaap lijkt niet veel. Maar hiermee kunnen ze het schoolgeld betalen, de rekening van de dokter en kleren voor zichzelf en de kinderen.

Mannen zien dat hun vrouw ook geld binnenbrengt en beginnen naar haar te luisteren. Want de echtgenotes dragen bij aan het gezinsinkomen en de mest van de schapen kunnen ze goed gebruiken op het land.

Een ander leven voor vrouwen en hun familie

Als je een vrouw helpt, help je een volledige familie. Broederlijk Delen bereikt 40 vrouwengroepen en in totaal een 1500-tal vrouwen. 15.000 mensen krijgen zo een betere toekomst.

De meeste vrouwen zijn niet naar school geweest. Bij ADIF (Association Sougri-Nooma pour le Développement des Initatives Féminines), een van onze partnerorganisaties, leren ze lezen en schrijven én hoe ze de boekhouding van hun handeltje moeten organiseren.

Ook bespreken ze moeilijke onderwerpen zoals huishoudelijk geweld, stemrecht, gedwongen huwelijk en vrouwenbesnijdenis. Burkina Faso heeft sterke vrouwen nodig.