U bent hier

Kunstproject in Limburg

‘Expo Painting the future. De wereld verwacht een antwoord’

Tijdens de campagne van 2018 ontvangt Broederlijk Delen enkele gasten uit Oeganda. In Limburg krijgen we de jonge kunstenaar Sadat Kaaya Kiwanuka op bezoek.

Geïnspireerd door zijn leven in Oeganda maakt hij kunstwerken rond klimaatverandering en zijn visie op de toekomst. Hij brengt een aantal van zijn schilderijen mee. Die kan je bewonderen in het Stadhuis van Genk. 

De tentoonstelling loopt van 28 februari tot 11 maart.
Child Tears (Amaziga g' omutto), schilderij, Sadat Kaaya Kiwanuka, Oeganda
We are dying out (Tugwawooo), schilderij, Sadat Kaaya Kiwanuka, Oeganda
Kampala Streams (Kampala, Kampala), schilderij, Sadat Kaaya Kiwanuka, Oeganda

Kunstwedstrijd

Wij daagden creatieve zielen uit om hun eigen werk te maken rond het thema ‘visie op de toekomst’ en kregen heel wat inzendingen. Sadat en kunstenaar Koen Vanmechelen kozen hun favorieten. En ook het publiek kon een stem uitbrengen. De geselecteerde kunstwerken worden samen met het werk van Sadat tentoongesteld in het Stadhuis van Genk.

Save the date!

  • Woensdag 28 februari om 19u30 in het Stadhuis van Genk: Vernissage van de tentoonstelling, met kunstenaar Sadat, enkele korte speeches en een receptie.
  • Zaterdag 3 maart: Koffie & Kunst in de bibliotheek van Heusden-Zolder: een koffiestop met tentoonstelling.
    Bewonder de werken die geïnspireerd door Sadat, of in een workshop met Sadat, gemaakt zijn door lokale kunstkringen en lokale verenigingen.
  • Dinsdag 6 maart om 19u30 in het Stadhuis van Genk: Debat rond klimaatverandering & de toekomst, met Sadat, Mustafa Harraq en Ignace Schops. Het debat wordt gemodereerd door Tine Hens.
  • Zondag 11 maart in de namiddag in het Stadhuis van Genk: Slotmoment van de tentoonstelling, een terugblik op de voorbije twee weken en een feestelijke afsluiting met alle betrokkenen en geïnteresseerden.

Rondleidingen

  • 2 maart om 19u30 door Valerie de Beuckelaer: inschrijven kan online via www.ccv.be/hasselt of via mail naar tine.quintiens [at] broederlijkdelen.be of hasselt.secr [at] ccv.be
  • 5 maart om 19u30 door Vormingplus (met Sadat): inschrijven kan via mail naar tine.quintiens [at] broederlijkdelen.be of via de website van Vormingplus.
  • 6 maart om 14u door Vormingplus (zonder Sadat): inschrijven kan via mail naar tine.quintiens [at] broederlijkdelen.be of via de website van Vormingplus.  

Download hier alvast de flyer: kuntproject_flyera5.pdf (268.86 KB)

Voor scholen

In het kader van het kunstproject ontwikkelden we een les rond klimaatverandering. Daarnaast voorzien we ook een methodiek om de tentoonstelling te bezoeken. Ben je geïnteresseerd? Stuur dan een mailtje naar kunstproject [at] broederlijkdelen.be.