Koffiestop@work

Koffie op de werkvloer, je kan het gewoon niet wegdenken. Dus waarom geen Koffiestop organiseren op jouw werk?

Waarom meedoen aan de Koffiestop?

  • Een Koffiestop is eenvoudig te organiseren en vraagt weinig werk. Nodig je collega’s uit voor een gezellige koffiepauze. In ruil voor een kopje koffie, geven ze een vrije bijdrage.
  • Met de opbrengst steun je Broederlijk Delen in de strijd tegen ongelijkheid in Oeganda.
  • Deze fijne solidariteitsactie kadert perfect binnen elk Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen beleid.
  • Als kers op de taart staat de Koffiestop garant voor een warme sfeer en een gezellig samenzijn met de collega’s.

Enkele tips

  • De Koffiestop kan je perfect afstemmen op de mogelijkheden binnen jouw bedrijf. Een gezamenlijke koffiepauze, of de hele dag door koffie! De klanten betrekken, of toch liever enkel onder collega’s? Aan jou de keuze!
  • Kan je rekenen op enkele enthousiaste collega’s die willen meewerken? Misschien willen zij wel voor wat extra’s zorgen. Koekjes of taart bakken, een leuke inkleding voorzien…
  • Vrijdag 23 februari is dé Koffiestopdag. Past dit niet? Geen probleem, vroeger of later kan ook!

 

Als duurzaam-ethische bank engageert VDK zich graag als deelnemer aan de Koffiestop van Broederlijk Delen. Medewerkers en cliënten van VDK krijgen een kopje fair trade koffie aangeboden in ruil voor een vrije bijdrage, bestemd voor Broederlijk Delen. We stellen met plezier vast dat de actie heel positieve reacties losweekt. Het is een manier voor VDK om op een heel tastbare wijze aandacht te vragen voor mensen die het minder goed hebben dan wij. We dragen dan ook graag ons koffieboontje bij om van deze originele actie een succes te maken.

Frank Bruggeman, VDK Spaarbank

In het kader van onze lidmaatschap bij THE SHIFT – Belgische netwerk voor duurzaam ondernemen – wil BOVA ENVIRO+ bijdragen tot duurzaam ondernemen. Zo organiseerden we ondermeer samen met Broederlijk Delen een koffiestop in ons kantoor te Roeselare. Daarnaast kregen we ook bezoek van de Colombiaanse getuige Marcela. Op onze website kan je daarover alles lezen.

Veerle Dumarey, BOVA ENVIRO+