U bent hier

Klimaat

Het klimaat is een zaak van ons allen.

Klimaattop in Katowice

Van 3 tot 14 december 2018 | I.s.m. CIDSE

De klimaattop in Katowice, Polen (COP24) kondigt zich aan als de belangrijkste top sinds COP21. Er wordt een laatste hand gelegd aan de afspraken over de implementatie van het Akkoord van Parijs – afspraken die de effectiviteit van het akkoord kunnen maken of breken. Bovendien staat de eerste dialoog over ambitie op de agenda, het startschot van de vijfjaarlijkse ambitieverhoging zoals afgesproken in Parijs.

Karel Malfliet brengt verslag uit

Karel Malfliet (Ecokerk) trekt met een delegatie van CIDSE naar de COP24. Hij houdt je op de hoogte van het onderhandelingsproces en vertelt je over interessante tussenkomsten, gebeurtenissen en activiteiten.

Onze vrijwilligers in Polen

Broederlijk Delen trekt met een delegatie jonge vrijwilligers naar de COP24. Ze zullen er deelnemen aan het CIDSE-programma 'Change for the Planet, Care for the People.' De komende dagen brengen ze verslag uit over interessante activiteiten en boeiende ontmoetingen.

Claim the climate!

2 december 2018 | I.s.m. Klimaatcoalitie en Climate Express

Drie jaar na de ondertekening van het Akkoord van Parijs, moeten de ronkende beloften nog steeds worden omgezet in daden. Op 2 december claimen wij in Brussel een ambitieus en sociaal rechtvaardig klimaatbeleid. Allen samen gaan wij voor de grootste klimaatmobilisatie ooit in België.

Maak van ons klimaat een prioriteit

De gevolgen van de wereldwijde klimaatverandering worden steeds zichtbaarder en verwoestender. Geïnspireerd door onze partners in het veld erkennen wij de noodzaak om klimaat bovenaan de agenda te plaatsen. Er is nood aan een ambitieus leiderschap en een nieuwe, geïntegreerde visie op vooruitgang.

Kiezen voor klimaatrechtvaardigheid en nieuwe solidariteit is kiezen voor de toekomst van onze aarde.

Ecokerk verenigt groepen, organisaties en gemeenschappen die aan de slag gaan met een eigen klimaatplan.

Nieuws en persberichten

Gisteren eindigde de 24ste klimaatonderhandelingen in Katowice, Polen. Het doel om het klimaatakkoord om te zetten in een stel maatregelen om de klimaatcrisis aan te pakken, werd niet bereikt.

Vrouwen zijn de motor van het gezin in Senegal

De bisschoppen van België delen de bezorgdheid van de Belgische Klimaatcoalitie die op 2 december in Brussel Claim the Climate organiseert.

Broederlijk Delen roept samen met het Netwerk Rechtvaardigheid en Vrede op om klimaat bovenaan de agenda te zetten.