U bent hier

Samenwerken en uitwisseling bevorderen

We brengen de verschillende  partnerorganisaties samen, organiseren vorming en stimuleren uitwisseling en dialoog. Zo versterken we hun plannen en strategieën opdat ze beter de rechten van de lokale bevolking kunnen verdedigen. Daarnaast stimuleren we uitwisseling tussen Vlamingen en onze contacten in het buitenland.

Ontwikkelingsvraagstukken zijn namelijk geen kwestie meer van Noord of Zuid. De ongelijkheid neemt overal toe. Zowel in de landen waar Broederlijk Delen actief is als in eigen samenleving.
De problemen die we aanpakken, kennen geen grenzen. Eén wereld. Dat is het uitgangspunt. Daarom werken we samen met andere organisaties. Bijvoorbeeld met Catapa, Bos+ en Studio Globo rond het project SecondLife@School. Of met Chiro en Noord-Zuid Studenten om meer jongeren te bereiken. 

Broederlijk Delen organiseerde een seminiarie over familiale landbouw. Partnerorganisaties en medewerkers van Broederlijk Delen uit Afrika, België en Latijns-Amerika ideeën uitwisselden.

17-jarigen brengen 2 weken door in Colombia. Uitwisseling tussen Belgische en Colombiaanse jongeren staat centraal.

Van 25 tot 29 augustus 2014 kwamen 60 personen in Lima samen rond het thema: "Sociale bewegingen, internationale solidariteit en de opbouw van alternatieven: De ontwikkeling voorbij?

10 Senegalezen kwamen naar België om ervaringen te delen en over hun werk in Senegal te vertellen. Ze werken alleen bij een lokale organisatie die Broederlijk Delen ondersteunt.

Theatre Day Productions tijdens theatervoorstelling in België

In oktober verbleven 12 jongeren van onze partnerorganisatie Theatre Day Productions (TDP) in België voor de campagne van Zuiddag, ‘Work for Change’. Ze gaven presentaties en theatervoorstellingen.

Klimaatmars Peru

In november brachten Hannelore en Michelle namens Broederlijk Delen een bezoek aan Peru. Ze bezochten een driedaagse jongerenbijeenkomst over de problemen die gemeenschappen ondervinden door mijnbouw.

9 studenten trokken met Broederlijk Delen naar Senegal. Ze bezochten projecten en verbleven in een gastgezin. Een onvergetelijke ervaring!