U bent hier

Klimaat

Het klimaat is een zaak van ons allen.

COP25 in Madrid

Van 2 tot 13 december 2019

Volgend jaar, op de klimaattop in Glasgow, moet het Klimaatakkoord van Parijs helemaal in werking treden. Vandaag start in Madrid de laatste grote klimaattop die dit moet mogelijk maken. Een hele reeks belangrijke knopen moeten doorgehakt worden.

Klimaat: vraag en antwoord

Bent u nog mee over wat er precies werd onderhandeld en wat er allemaal op het spel staat? Karel Malfliet, beleidsmedewerker bij Ecokerk, zet het voor u op een rij. Inclusief een spoedcursus klimaatjargon.

COP24 in Katowice

Van 3 tot 15 december 2018

Karel Malfliet brengt verslag uit

Karel Malfliet (Ecokerk) trok met een delegatie van CIDSE naar de COP24. Hij bracht verslag uit van het onderhandelingsproces en interessante tussenkomsten, gebeurtenissen en activiteiten.

Onze vrijwilligers in Polen

Broederlijk Delen ging met een delegatie jonge vrijwilligers naar de COP24. Ze namen er deel aan het CIDSE-programma 'Change for the Planet, Care for the People.' In hun blog brachten ze verslag uit over interessante activiteiten en boeiende ontmoetingen.

Maak van ons klimaat een prioriteit

De gevolgen van de wereldwijde klimaatverandering worden steeds zichtbaarder en verwoestender. Geïnspireerd door onze partners in het veld erkennen wij de noodzaak om klimaat bovenaan de agenda te plaatsen. Er is nood aan een ambitieus leiderschap en een nieuwe, geïntegreerde visie op vooruitgang.

Kiezen voor klimaatrechtvaardigheid en nieuwe solidariteit is kiezen voor de toekomst van onze aarde.

Ecokerk verenigt groepen, organisaties en gemeenschappen die aan de slag gaan met een eigen klimaatplan.

Nieuws en persberichten

Vandaag start in Madrid de laatste grote klimaattop over het Klimaatakkoord van Parijs. Een reeks belangrijke knopen moeten worden doorgehakt.

Op de vooravond van COP25 lanceert de Synode voor het Amazonegebied een oproep voor urgente klimaatmaatregelen.

Samen op een andere leest geschoeid. Voedsel, klimaat en de mens moeten beter op elkaar worden afgestemd.