U bent hier

Klimaat

Het klimaat is een zaak van ons allen.

Klimaattop in Katowice

Van 3 tot 14 december 2018 | I.s.m. CIDSE

De klimaattop in Katowice, Polen (COP24) kondigt zich aan als de belangrijkste top sinds COP21. Er wordt een laatste hand gelegd aan de afspraken over de implementatie van het Akkoord van Parijs – afspraken die de effectiviteit van het akkoord kunnen maken of breken. Bovendien staat de eerste dialoog over ambitie op de agenda, het startschot van de vijfjaarlijkse ambitieverhoging zoals afgesproken in Parijs.

Karel Malfliet brengt verslag uit

Karel Malfliet (Ecokerk) trok met een delegatie van CIDSE naar de COP24. Hij brengt verslag uit van het onderhandelingsproces en vertelt je over interessante tussenkomsten, gebeurtenissen en activiteiten.

Onze vrijwilligers in Polen

Broederlijk Delen trekt met een delegatie jonge vrijwilligers naar de COP24. Ze zullen er deelnemen aan het CIDSE-programma 'Change for the Planet, Care for the People.' De komende dagen brengen ze verslag uit over interessante activiteiten en boeiende ontmoetingen.

Nieuws en persberichten

Samen op een andere leest geschoeid. Voedsel, klimaat en de mens moeten beter op elkaar worden afgestemd.

De leden van Cidse laten samen hun bezorgdheid blijken over de huidige stand van zaken in het klimaatbeleid en doen een oproep naar de VN-klimaattop later deze maand.

De klimaatcoalitie schrijft een brief aan premier Michel naar aanleiding van de Climate Action Summit

Maak van ons klimaat een prioriteit

De gevolgen van de wereldwijde klimaatverandering worden steeds zichtbaarder en verwoestender. Geïnspireerd door onze partners in het veld erkennen wij de noodzaak om klimaat bovenaan de agenda te plaatsen. Er is nood aan een ambitieus leiderschap en een nieuwe, geïntegreerde visie op vooruitgang.

Kiezen voor klimaatrechtvaardigheid en nieuwe solidariteit is kiezen voor de toekomst van onze aarde.

Ecokerk verenigt groepen, organisaties en gemeenschappen die aan de slag gaan met een eigen klimaatplan.