U bent hier

Congo

Vrede en een waardig leven op het Congolese platteland. Dat is waar Broederlijk Delen naar streeft. Samen met lokale partnerorganisaties zetten we in op duurzame landbouw en bouwen we aan een mondige, weerbare boerenbeweging. Zo werken we aan vrede, ook vanuit de basis.

In de kijker

Le dossier apporte une rétrospective sur les élections et présente quelques défis postélectoraux.

Onze beleidsmedewerker Nadia Nsayi reflecteert over inspraak en vrede in Congo.

Onze vrijwilliger Jeroen Marckelbach brengt boeiende analyses en persoonlijke verhalen uit zijn hoekje in Oost-Kasaï.

Nieuws en persberichten

Deze week ontvangt België de nieuwe Congolese president. Nadia Nsayi was onlangs in het afgelegen Mikwi en deelt haar vragen voor Tshisekedi.

De jongeren van Africa Reconciled hopen dat hun nieuwe president zal luisteren naar de schreeuw van de Congolese jongeren voor positieve verandering.

De regering moet meer inspanningen leveren voor een volwaardig beleid tegen racisme en discriminatie.

De uitdagingen

Landbouw in Congo biedt heel wat kansen, maar die blijven onbenut. Wat ontbreekt is een goed landbouwbeleid.

Humanitaire crisis in Oost-Congo

Al 20 jaar wordt het oosten van Congo geteisterd door gewapende conflicten. De overheid en de VN-vredesmissie slagen er niet in om vrede te brengen.

Wat doet Broederlijk Delen?

Broederlijk Delen streeft naar een waardig leven op het Congolese platteland. Samen met onze partnerorganisaties zetten wij in op een sterke lokale economie via duurzame landbouw. Dat levert immers genoeg en goed voedsel, een waardig inkomen én een gezond leefmilieu op. Wij hebben daarbij speciale aandacht voor vrouwen en jongeren, omdat zij een groot deel van het werk op de velden verrichten. Daarnaast zetten wij in op vredesopbouw in Congo. Ter plaatse bouwen we mee aan een mondige en weerbare boerenbeweging die de rechten van boeren verdedigt, zodat ze kunnen wegen op het beleid. Op (inter)nationaal niveau doen wij aan politiek werk en zetten wij aan tot actie.

Contactpersonen

Monique Van Meegeren
Programmaverantwoordelijke Congo/Haïti
monique.vanmeegeren [at] broederlijkdelen.be
02/213 04 58
Hendrika Janssen
Lokaal Vertegenwoordiger Congo
hendrika.janssen [at] broederlijkdelen.be