Colombia
De Colombianen worden al jaren geconfronteerd met gewapende groepen en bedrijven die steeds meer grond opeisen. Samen met onze partnerorganisaties streven we naar duurzame vrede en een waardig leven voor de lokale bevolking.
De uitdagingen
De Colombianen snakken naar vrede. De burgeroorlog heeft diepe wonden geslagen in de samenleving. Het conflict maakte al honderdduizenden slachtoffers en miljoenen mensen zijn van hun land verdreven. Ondanks het vredesproces blijven gewapende groepen en het leger mensenrechten schenden terwijl ze strijden om de controle over grondgebied en grondstoffen.

In Colombia bezit één procent van de eigenaars ongeveer de helft van de landbouwgrond.


De regering kiest grootschalige ontginning en export van landbouwproducten.
Wat doet Broederlijk Delen?
We ondersteunen de plannen van boerenfamilies die in hun gemeenschappen willen blijven leven en de strijd aangaan voor een waardig leven. Velen kiezen voor een duurzaam alternatief: geen economie die gebaseerd is op winstbejag, maar wel op respect voor het leven en de natuur. We helpen hen op te komen voor hun rechten en te bouwen aan een vreedzame samenleving.
Met wie werken we samen, en wat bereikten we?
Lees meer over onze werkwijze.

Fanny is boerin. Maar veel land heeft ze niet. Met amper één hectare moet haar gezin rondkomen.

Celia woont in Colombia. Guerrilla en leger strijden om de controle over het gebied waar ze woont.

Deyanira kan niet meer aan landbouw doen. 95 % van de landbouwgronden in de streek is suikerrietplantage.
Nieuws en persberichten

Feministische organisatie Comunitar, de inheemse organisatie Consejo Regional Indígena del Cauca (CRIC) en Grupo para la Defensa de la Tierra y el Territorio (GTTC) maken kans op prestigieuze prijs.

Eind april werden in Cauca, een regio waar Broederlijk Delen werkt, zeven mensenrechtenverdedigers vermoord.
Contactpersoon

