U bent hier

Filmaanbod

Maak op een laagdrempelige manier kennis met Guatemala.

Digitaal visieweekend 25-27 januari

Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Om helemaal in de sfeer van Guatemala te komen, stellen we samen met MOOOV drie films voor die groepen en scholen kunnen huren. Van vrijdag 25 januari tot en met zondag 27 januari kan je deze films eenmalig bekijken om een keuze te maken. Inschrijven voor dit visieweekend is verplicht. Op vrijdag 25 januari ontvang je instructies en een toegangscode.

Focus op Guatemala

In het kader van onze campagne zetten wij samen met MOOOV drie bijzondere Guatemalteekse films in de kijker: La casa más grande del mundo (2015), La jaula de oro (2013) en Ixcanul (2015). De films en het bijhorende educatief pakket worden aangeboden i.s.m. MOOOV Filmfestival.

Groepen, organisaties of scholen die een filmvoorstelling willen organiseren, kunnen hiervoor terecht bij MOOOV. Reserveren kan tot uiterlijk 10 februari 2019.

Reservatie voor scholen   Reservatie voor groepen

La Casa Más Grande Del Mundo

Familiefilm

La Jaula De Oro

Jongerenfilm

Ixcanul

Volwassenenfilm

Een dag in het leven van Sharon

4de leerjaar tot 2de middelbaar

Deze kortfilm (15’) gunt kinderen een unieke blik in het dagelijkse leven van Sharon en haar familie in de gemeenschap La Florida, Guatemala. Ga mee met Sharon op bezoek bij haar opa die vertelt over het vroegere harde leven op de koffieplantage en over hoe de verkoop van honing bijdraagt aan een betere toekomst.

Film (10 euro) en bijhorend lesmateriaal van Spoor ZeS (5 euro).

Bestel

Campagnefilm

Holy Guacamole! Geef boeren eigen grond om voedsel te telen

3de tot 6de middelbaar

In Guatemala is de toegang tot grond zeer ongelijk verdeeld. Veel mensen zijn arm én ondervoed. De film (14') toont hoe arme boeren samen en met onze steun hun recht op grond bij de overheid kunnen afdwingen. Leonarda vertelt hoe haar gemeenschap la Florida nu voldoende voedsel teelt en menswaardig kan leven. César en zijn gemeenschap van La Montana daarentegen hebben nog een lange weg te gaan.

Bestel