U bent hier

Burkina Faso

Genoeg te eten en een waardig inkomen voor 75.000 boerenfamilies in het droge noorden van Burkina Faso. Dat is waar Broederlijk Delen met zeven lokale partnerorganisaties naar streeft. Samen werken we aan een vruchtbaar en leefbaar platteland.

Campagne 2017: Steun de boeren in Burkina Faso

De uitdagingen

Honger is een jaarlijks terugkerend probleem voor boeren in het droge noorden van Burkina Faso. De regio kampt met lange droogteperiodes, uitgeputte gronden en een wispelturig klimaat. En de overheid kijkt nauwelijks om naar de kleine boeren.

Burkina Faso, campagne, landbouw, woestijn, Koumbri

90% van de actieve bevolking in Burkina Faso werkt in de landbouw. De meeste boeren doen aan overlevingslandbouw in een moeilijk klimaat.

Burkina Faso, campagne, vrouwen, inspraak, microkredieten

Vrouwen doen het huishouden, zorgen voor de opvoeding van de kinderen, werken op het land en zorgen dat er eten op tafel komt. Toch hebben de mannen alles te zeggen. Die nemen de grote beslissingen. 

Burkina Faso, campagne, politiek, stad, Ouagadougou

Na 27 jaar op het politieke toneel, werd president Blaise Compaoré opzij geschoven door het Burkinese volk.

Wat doet Broederlijk Delen?

In samenwerking met zeven partnerorganisaties streeft Broederlijk Delen naar duurzame, maatschappelijke verandering in Burkina Faso. Ons programma is opgebouwd rond onze drie thematische oriëntaties: recht op voedsel, duurzaam beheer van natuurlijke rijkdommen en inspraak en vrede. Ook zijn er drie transversale assen die de andere thema’s doorkruisen: gender, jongeren en milieu. In de context van Burkina Faso, waar landbouw cruciaal is voor mens en samenleving, focussen we in de eerste plaats op het recht op voedsel.

Salif, man uit Burkina Faso

Salif is boer en lid van de Unie van Naamgroepen in Koumbri. Samen met hun organisatie zijn deze boeren dertig jaar geleden een koppige strijd begonnen tegen de honger en de oprukkende woestijn.

Burkina Faso, campagne, gender, vrouwen, schaap, microkrediet

Voor een vrouw in Burkina Faso betekent een schaap extra inkomen door haar eigen activiteiten. Als je een vrouw helpt, help je een volledige familie. Broederlijk Delen helpt meer dan 1500 vrouwen.

Burkina Faso, campagne, ODJ, politiek, jongeren

Een (inter)nationaal regime dat de belangen en basisrechten van haar bevolking niet in acht neemt, dat zet enkele strijdlustige jongeren ertoe aan om ODJ op te richten.

Nieuws en persberichten

In Burkina Faso is de coronapandemie stilaan onder controle. Het gewone leven herneemt.

Afgelopen vrijdag werden twee activisten van ODJ in Burkina dood teruggevonden.

Contactpersoon

Eline D'Haene
Programmaverantwoordelijke Burkina Faso en Senegal
Eline.DHaene [at] broederlijkdelen.be
Tocoma Sy
Lokaal Vertegenwoordiger Burkina Faso
tocoma.sy [at] broederlijkdelen.be