Aanbod voor scholen

Wil je graag dat jouw school aan de slag gaat met duurzame voeding? Dat kan. 

Hier vind je tips voor acties om je school duurzamer te maken, maar ook interessant lesmateriaal om mee aan de slag te gaan in de klas.

Maak je school duurzaam

Goed eten op school

Wil jij als ouder de school van jouw kind overhalen om gezonde, lokale, duurzame maaltijden te serveren? Vzw Wervel heeft een draaiboek ontwikkeld waarmee ouders de dialoog aan kunnen gaan.

Vredeseilanden zet begeleidingstrajecten op om de catering van grootkeukens te verduurzamen. Je kan jouw school registreren op hun website, waarbij je toegang kan krijgen tot handleidingen rond verpakkingsmaterialen of duurzame vleesvervangers, cases en tools die je op weg helpen naar een meer duurzame schoolkeuken. Je kan Vredeseilanden ook vragen om een intensief begeleidingstraject met jouw school op te starten.

Schoolmoestuin

Via de schoolmoestuin laat Velt kinderen kennismaken met het wonderlijk proces van zaadje tot plant. Velt geeft je mee hoe je een stevig netwerk kan opbouwen rond je schoolmoestuin. De schoolmoestuinhandleiding toont je hoe een zaadje uitgroeit tot plant en koppelt de moestuin ook aan tal van lesideeën.

Bewust omgaan met voeding

Het Ecohuis in Antwerpen stelde een dossier samen over hoe je leerlingen in het basisonderwijs en hun netwerk kan aanmoedigen om bewuster om te gaan met voeding.

Lesmateriaal

Broederlijk Delen ontwikkelde zelf heel wat lesmateriaal rond het thema voedsel en zet hierbij volop in op het duurzaamheidsaspect. Je vindt hier een bundeling van educatief materiaal voor het secundair onderwijs, interessante films en reportages, leuke testjes en extra achtergrondmateriaal.

Fairtrade at School legt uit wat eerlijke handel is. Leerlingen van de hogere graden in het basisonderwijs leren waar hun voeding vandaan komt en maken kennis met eerlijke handel en het Fairtrade-label.

Studio Globo serveert de leerlingen met de workshop 'Aan tafel' straffe kost over voedselzekerheid. Deze workshop werd gemaakt naar aanleiding van de campagne van Broederlijk Delen rond duurzame familiale landbouw in Burkina Faso.