De route

Dagelijks kan je kiezen tussen korte of lange etappe:

 • Weg:
  • korte etappe 95-105 km en ca 1200 hoogtemeters per dag
  • lange etappe 145-155 km en ca 2000 hoogtemeters per dag
 • Gravel:
  • korte etappe 75-85 km en ca 1200 hoogtemeters per dag
  • lange etappe 115-125 km en ca 2000 hoogtemeters per dag
 • MTB:
  • korte etappe 70-80 km en ca 1200 hoogtemeters per dag
  • lange etappe 95-105 km en ca 2000 hoogtemeters per dag
    

Dag 1: België – Nederland - Duitsland
Vanuit Hombourg vertrekken alle variante (baan, mountainbike en graveltraject) richting Zuid-Limburg, een waar fietsparadijs voor elke discipline. Iedereen kan zich hier uitleven over kilometers gravelpaden, paadjes en mooie banen.

De leidraad voor de baanfietsers is de Amstel Gold Race (AGR). Een aantal van de bekendste AGR-beklimmingen zijn dan ook vanzelfsprekend in het parcours opgenomen. Een eerste hoogtepunt (letterlijk) is het hoogste punt van Nederland en tevens het Drielandenpunt België/Nederland/Duitsland - de Vaalserberg met z'n 322 meter hoogte. Het is in Nederland een toeristische hotspot en het is de moeite om één van de talrijke terrasjes te bezoeken. We rijden een stukje door Duitsland om vervolgens richting Gulpen te fietsen. De Gulperberg staat voor iedereen op het programma. De MTB’ers en gravelers gaan over knappe singeltracks of uitgestrekte gravelwegen richting Maastricht (wordt zelf niet aangedaan). Daarna trekken we door de Voerstreek met nog meerdere pittige beklimmingen, terug richting Hombourg.

De wegfietsers vervolgen hun uitstap richting Valkenburg voor opnieuw twee stevige beklimmingen (Sibbeberg en Cauberg). Ook hier vind je talrijke terrasjes en de AGR-sfeer kan je opsnuiven in het Amstel Gold Race Experience centrum.

Na de Cauberg zakken we af richting Voerstreek, via een ravel-route gaat het terug richting Hombourg, maar niet zonder nog een stevige kuitenbijter van 20 % op het einde.
 

Dag 2: België – Duitsland
In tegenstelling tot dag 1, gekenmerkt door talrijke korte krachtige beklimmingen, gaan we vandaag voor de lange beklimmingen. We starten richting Aken en rijden lang door het machtige Hertogenwald, via eenzame wegen voor de wegfiets of verlaten bospaden voor MTB en gravelers. Via Monschau (eindelijk een terrasje!) gaan we op weg naar het hoogste punt van België - het Signal de Botrange van 694 meter hoogte. Na een snelle afdaling passeren we de barrage van de Gileppe, dan nog een kleine beklimming en zijn we terug in Hombourg.