Praktische informatie

Dwars door Drie Landen vindt plaats van vrijdagavond 27 tot en met zondag 29 augustus 2021.

Start

We verzamelen in de Molen Van Medael op vrijdagavond 27 augustus vanaf 18 u.

Tijdens het avondeten kan je alvast kennis maken met de andere fietsers. Kom je pas toe na het avondeten of op zaterdagochtend? Gelieve ons dan tijdig een seintje te geven.

Wil je graag carpoolen met een andere deelnemer? Stuur dan een mailtje naar Anneke Geerts via anneke.geerts [at] broederlijkdelen.be.

Aankomst

Bij aankomst op zondag (late namiddag of vroege avond, afhankelijk van je fietstempo) krijg je nog een lichte maaltijd en heb je uiteraard nog de mogelijkheid om te douchen vooraleer je weer naar huis vertrekt.

Wil je graag blijven overnachten op zondagavond 29 augustus? Dat kan aan een kleine meerkost.

Overnachting en maaltijden

Onze uitvalbasis voor het hele weekend is de charmante Molen van Medael in Hombourg, België. Je deelt een kamer van 2 of 3 personen. 

Ontbijt en avondeten worden verzorgd door de Molen. Bij aankomst op zondagnamiddag wordt nog een kleine maaltijd voorzien vooraleer iedereen naar huis vertrekt. Daarnaast kan je 's ochtends bij het vertrek een gevarieerde bevoorrading samenstellen: fruit, gedroogd fruit, rijstpap, cake, koeken,... Heb je graag specifieke energierepen? Dan breng je die best zelf mee. Halverwege kan je de batterijen opladen met een deugddoende lunch en nogmaals de nodige bevoorrading inslaan.

Op zondagavond 29 augustus kan je blijven overnachten aan een meerkost van 15 euro (ter plaatse cash te betalen). Gelieve ons hiervan tijdig op de hoogte te brengen. Voor het avondeten zoek je dan zelf een restaurant in de buurt. Wij geven je met plezier enkele suggesties.

Onderweg

Navigatie

Deelnemers fietsen de uitdaging in hun eigen tempo. Je krijgt een Garmin gps met stuurhouder en batterijen ter beschikking. Of je nu alleen fietst, of aansluit bij een groepje, dankzij de gps zal je nooit verkeerd rijden. Je hoeft enkel het 'spoor' op het scherm te volgen.

Wie met zijn eigen gps rijdt, krijgt de route ten laatste enkele dagen voor de start digitaal toegestuurd.

Je krijgt ook nog een routekaart met hoogteprofiel. Zo kan je je voortgang volgen en zie je welke hellingen je nog te wachten staan.

Pech onderweg

Er zijn enkele 4x4 assistentiewagens die meerijden om snel ter plaatse te zijn in geval van problemen of pech onderweg. Op beide trajecten fietst telkens een gids van El Camino Loco mee als laatste man.

Het is handig als je het basisonderhoud aan je fiets zelf kan doen: je banden plakken, remblokjes en kabels vervangen, ketting breken en weer aan elkaar zetten,… Lukt dat je echt niet, of heb je een ingewikkelder mechanisch probleem, dan staat de begeleiding natuurlijk ter beschikking om je te helpen, zowel onderweg als ’s avonds.