U bent hier

Vredestocht Israël en Palestina

Ga met Broederlijk Delen op vredestocht doorheen een prachtig maar politiek verscheurd gebied. Editie 2020 is nog onder voorbehoud vanwege de huidige coronacrisis.

Het dagelijkse leven in bezet gebied

De vredestocht dompelt je onder in de historische, religieuze en culturele rijkdom van Israël en de Palestijnse gebieden. De historische sites, de heilige plaatsen in Jeruzalem, Bethlehem en Nazareth en de prachtige landschappen spreken tot de verbeelding. Maar ben je ook benieuwd hoe het dagelijkse leven in de regio eraan toe gaat? Dan kan je niet voorbij aan het Israëlisch-Palestijns conflict en hoe dit ingrijpt op het leven van Palestijnse en Israëlische burgers. Ga met Broederlijk Delen op ontdekkingstocht doorheen een prachtig maar politiek verscheurd gebied, en maak kennis met de mensenrechtenactivisten die getuigen hoe zij aan verandering werken.

Lees hier hoe onze inleefreizigers hun Vredestocht hebben beleefd.

Praktische info

  • De reis gaat door van 30 oktober tot 8 november 2020 (onder voorbehoud wegens de huidige coronacrisis);
  • De deelnameprijs bedraagt tussen 1600 en 1800 euro, inclusief voorbereidingsweekend en verzekering. Hierin zijn alle kosten inbegrepen (vliegtuigticket, reis- en annulatieverzekering, verblijf, maaltijden, transport, gids, fooien, etc.). Enkel persoonlijke uitgaven zijn niet inbegrepen.
  • Je verbindt je ertoe om het hele voor– en nawerkingstraject te volgen en mee te gaan op reis. Het voorbereidingsweekend gaat door op 26 en 27 september in de Jeugdherberg De Blauwput in Leuven.
  • Begeleiding door Midden-Oostenmedewerker Broederlijk Delen en een plaatselijke gids. Een basiskennis Engels is een must.
  • Deze reis is fysiek niet belastend, maar wees voorbereid op een mentaal aangrijpende ervaring.

Hoe ziet de voorbereiding eruit?

Tijdens het voorbereidingsweekend leer je de reisgenoten kennen en maak je kennis met het programma en de reisbestemming. Je krijgt een introductie in het historische, religieuze en politieke landschap van Israël en Palestina. Een ex-deelnemer komt getuigen over zijn/haar persoonlijke ervaringen. Ter voorbereiding raden wij aan om de roman 'Poort van de Zon' van Elias Khoury en het stripverhaal 'Jeruzalem' van Guy Delisle te lezen.

Welk engagement wordt achteraf verwacht?

Deze reis is niet vrijblijvend. Broederlijk Delen wil het bewustzijn over het Israëlisch-Palestijns conflict in Vlaanderen vergroten en heeft jou daarbij nodig. Je hebt met eigen ogen de lokale realiteit gezien en dat maakt jou tot een bevoorrechte getuige. Met jouw kritisch inzicht en je persoonlijke ervaring kan je vertellen over de rijkdom, de waarden en de kracht van de regio en de mensen. Zo kan je ook anderen aan het denken zetten. Dit kan op een hele diverse manier, en wordt samen met jou en je reisgenoten besproken.

Contact

Met vragen en opmerkingen kan je terecht bij onze beleidsmedewerker Katelijne Suetens via katelijne.suetens [at] broederlijkdelen.be of 0484/62 44 06.