U bent hier

Digitale lessen

Lesgeven in tijden van corona. Het is een uitdaging voor ons allemaal. Met onze digitale lessen kunnen je leerlingen thuis zelfstandig aan de slag. De lessen focussen zich op onze campagne 'Delen doet goed, ook met het Zuiden' en laten je leerlingen ontdekken waarom delen broodnodig is, nu meer dan ooit.

Basisonderwijs

In de digitale campagneles gaan je leerlingen stapsgewijs op zoek naar wat we samen delen. Jij en ik, maar ook de mensen in Senegal. Aan de hand van filmpjes en opdrachten wordt duidelijk dat delen geen éénrichtingsverkeer is.

Gaf je in de klas al les over de campagne? Dan kan je de leerlingen verder kennis laten maken met de werking van Broederlijk Delen. Deze extra mini-les geeft kort maar krachtig weer wat Broederlijk Delen juist doet en waarom dat zo belangrijk is.

Secundair onderwijs

Campagne

Wil je inhoudelijk aan de slag met je leerlingen rond onze campagne? Een kant-en-klaar lespakket staat voor je klaar. De inhoud? Een PowerPointpresentatie met uitleg en enkele verwerkingsoefeningen. Na deze les zijn je leerlingen heel wat wijzer geworden over het belang van delen wereldwijd en wat hun bijdrage daarbij kan zijn.

Deel-initiatieven

Focus je liever op lokale deelinitiatieven in Vlaanderen? Leerkracht Marie-Pierre Hoebeke herwerkte het jongerenspel 'De Grootste (gemene) Deler' tot een online lespakket. Laat je leerlingen kennismaken met verschillende deel-initiatieven.

Spiritualiteit

Ben je leerkracht godsdienst op school? Dan zijn we je uiteraard niet vergeten. Deze les rond spiritualiteit en de vastenperiode staat stil bij het belang van delen in deze veertig dagentijd. De les helpt de leerlingen nadenken bij vragen waarom we delen en wat ons juist inspireert om dat te doen.

WaW

Werk aan de wereld

Het WaW lesmagazine van Studio Globo, dat is digitaal mondiaal materiaal voor het lager onderwijs.

  • Acht thematische WO-lespakketten per jaar;
  • Kant-en-klaar interactief lesmateriaal;
  • Activiteiten voor elke graad;
  • Een maandelijkse activiteit bij de 11.11.11. Wereldkalender;
  • Filmpjes, posters, inspiratie, tips;
  • Duidelijk gelinkt aan je leerplandoelen.

Met een jaarabonnement kost één WaW pakket maar 2,60 euro, de prijs van een kop koffie! Neem je graag eerst een kijkje in de nieuwste WaW? Kies voor de gratis dagpas.