U bent hier

Campagne 2020: Delen doet goed

Wij mensen zijn geboren delers en delen veel meer dan we denken.

Delen doet goed, nu meer dan ooit

Jouw steun maakt lokale gemeenschappen in het Zuiden weerbaar tegen de effecten van de coronapandemie.

Meer dan 821 miljoen mensen – dat is 1 op 9 burgers – lijdt honger, meer dan 2 miljard mensen zijn ondervoed. Het Wereldvoedselprogramma verwacht dat de coronapandemie het aantal mensen met acute honger zal doen verdubbelen tot 265 miljoen tegen eind 2020 en waarschuwt voor 'een hongersnood van Bijbelse proporties', tenzij er snel drastische maatregelen getroffen worden.

Onze medewerkers brengen verslag uit.

De coronapandemie zal het aantal mensen met acute honger doen verdubbelen tegen eind 2020.

Onmiddellijk na de uitbraak van het coronavirus werden we overspoeld met verhalen uit onze partnerlanden. De impact van het virus is groot en legt de diepe ongelijkheid, waartegen wij al bijna zestig jaar strijden, genadeloos bloot.

De pandemie biedt een unieke kijk op de werking van Broederlijk Delen. Meer dan ooit ondervinden wij hoe relevant en noodzakelijk de projecten van onze partners zijn. De lokale gemeenschappen tonen zich weerbaar en creatief: handgemaakte mondmaskers in Guatemala, tv-programma’s over tuinieren en gezond koken in Oeganda en eigen voedselvoorziening in Burkina Faso en Senegal.

Delen doet goed. Ook met het Zuiden.

Delen gaat over de kern van Broederlijk Delen: we worden uitgenodigd tot her-verdelen en te leven met genoeg. Delen is volgens ons hét antwoord op de problemen die ons momenteel uitdagen.

Jouw vrijgevigheid maakt een groot verschil, voor Ndeye, Alassane en Saratou uit Senegal, maman Bienvenue uit Congo en Herman en Maria José uit Colombia. Zij zijn de mensen waarvoor we delen en herverdelen.

Delen als hefboom voor systeemverandering

Broederlijk Delen kiest voor een alternatieve manier van ontwikkeling. Een ambitieus plan, dat uitgaat van een ingrijpende systeemverandering en een nieuwe manier van leven.​

Ons achtergronddossier

Download ons achtergronddossier hier of bestel deze in onze webshop.

Vraag en antwoord

Wat wordt bedoeld met systeemverandering? Is Broederlijk Delen tegen economische groei? En hoe ziet zo'n leven met genoeg er dan eruit? Veel vragen, maar gelukkig ook evenveel antwoorden in onze Q&A.

Zij zijn de mensen waarvoor we delen en herverdelen.

Een aanbod om tijdens de vasten ons engagement voor een meer rechtvaardige wereld aan te scherpen.

Ga met je leerlingen aan de slag met onze campagne.

We lanceerden onze campagne met een ludieke publieksactie in Mechelen.

Volgens de prognose op basis van de huidige resultaten verwachten wij een opbrengst van 1,5 miljoen euro, de helft minder dan vorig jaar.