U bent hier

Campagne 2020: Delen doet goed

Wij mensen zijn geboren delers en delen veel meer dan we denken. Delen doet goed, nu meer dan ooit.

Campagne in tijden van corona

Broederlijk Delen annuleert alle campagneactiviteiten tot zondag 5 april. Drastische, maar noodzakelijke maatregelen in de strijd tegen corona.

Dit betekent evenwel niet het einde van onze solidariteit. Daarom nodigen we jullie uit om op een creatieve manier onze campagne te ondersteunen. Door een gift, of door onze boodschap te delen met je achterban. Delen doet goed, nu meer dan ooit.

Impact op onze campagne

De coronacrisis raakt ons in het midden van onze campagne. Kan jouw actie niet doorgaan? Wil je weten welke maatregelen er worden getroffen? Op deze pagina vind je een antwoord op jouw vragen.

Hoe kan jij delen?

  • Promoot het storten van een giftonline of via overschrijving BE12 0000 0000 9292 met de mededeling +++201/1000/50493+++.
  • Had je een actie gepland? Je kan gebruik maken van deze voorbeeldbrief om jouw achterban op te roepen alsnog solidair te zijn.
  • Misschien kan je jouw actie uitstellen naar een later moment? Het is bovendien perfect mogelijk om een actie te organiseren buiten campagnetijd. De campagnewebsite blijft het hele jaar door online. Heb je jouw actie al geregistreerd? Dan hoef je dat niet opnieuw te doen. Je kan de gegevens van jouw actie steeds aanpassen via de unieke link in jouw bevestigingsmail.
  • Verspreiden van onze campagnefolders of affiches is helaas niet mogelijk aangezien dit geen 'noodzakelijke activiteit' is.

  • Toon je solidair op sociale media. Voeg het kader Ik ben een deler! toe aan jouw profielfoto, of roep in een post op om Broederlijk Delen te steunen. Je kan daarbij gebruik maken van onze digitale campagnebeelden voor Facebook, Instagram of Twitter. Of fleur jouw e-mailhandtekening op met onze campagnebanner. 

Delen doet goed. Ook met het Zuiden.

Delen gaat over de kern van Broederlijk Delen: we worden veertig dagen lang uitgenodigd tot her-verdelen en te leven met genoeg. Delen is volgens ons hét antwoord op de problemen die ons momenteel uitdagen.

Jouw vrijgevigheid maakt een groot verschil, voor Ndeye, Alassane en Saratou uit Senegal, maman Bienvenue uit Congo en Herman en Maria José uit Colombia. Zij zijn de mensen waarvoor we delen en herverdelen.

Delen als hefboom voor systeemverandering

Broederlijk Delen kiest voor een alternatieve manier van ontwikkeling. Een ambitieus plan, dat uitgaat van een ingrijpende systeemverandering en een nieuwe manier van leven.​

Ons achtergronddossier

Download ons achtergronddossier hier of bestel deze in onze webshop.

Vraag en antwoord

Wat wordt bedoeld met systeemverandering? Is Broederlijk Delen tegen economische groei? En hoe ziet zo'n leven met genoeg er dan eruit? Veel vragen, maar gelukkig ook evenveel antwoorden in onze Q&A.

Zij zijn de mensen waarvoor we delen en herverdelen.

Een aanbod om tijdens de vasten ons engagement voor een meer rechtvaardige wereld aan te scherpen.

Ga met je leerlingen aan de slag met onze campagne.

We lanceerden onze campagne met een ludieke publieksactie in Mechelen.