U bent hier

Campagne 2021: Delen doet goed

Wij mensen zijn geboren delers en delen veel meer dan we denken. Gooi je enthousiasme in de strijd als vrijwilliger en haal samen met duizenden anderen alles uit de kast om onze partners en hun projecten te steunen.

Organiseer een actie

Ga op een creatieve manier met onze campagne aan de slag.

Onze campagne zal er anders uitzien dan andere jaren. We kunnen op dit moment helaas niet voorspellen welke coronamaatregelen van kracht zullen zijn. Het is goed mogelijk dat grote bijeenkomsten in het kader van maaltijden of quizzen niet toegelaten zullen zijn. Laat je hier zeker niet door ontmoedigen. Met enkele aanpassingen kan je op een perfect veilige manier geld inzamelen.

Online vergaderen

Corona houdt ons opnieuw in ons kot. Niet ideaal om een actie op poten te zetten met jouw vrienden of lokale Broederlijk Delen-werkgroep. Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg mogelijkheden om een online vergadering te organiseren.

Wij zijn er voor jou

Heb je vragen of twijfels over het veilig organiseren van jouw actie? Neem gerust contact op met jouw regionale medewerker via telefoon of mail. Zij helpen je graag verder.

60 jaar delen en herverdelen

In 2021 vieren we onze zestigste verjaardag. Zestig jaar solidair tegen armoede en onrecht. Maar ook zestig jaar opkomen voor verandering. Die strijd willen we niet loslaten. De roep naar verandering klinkt vandaag luider dan ooit.

We botsten overal op dezelfde grenzen. De grenzen van onze planeet, de grenzen van ons economisch model. Overal ter wereld worden bestaande systemen in vraag gesteld, worden oplossingen gezocht voor problemen die ons allemaal aangaan. Klimaatopwarming, sociale ongelijkheid, armoede…

Ons antwoord op deze problemen is, net als zestig jaar geleden, delen en herverdelen. Want er is genoeg voor iedereen. Maar we moeten ons er van bewust zijn dat niet iedereen een eerlijk aandeel in handen heeft. En dat wie teveel heeft, het misschien met minder zal moeten doen. Zodat iedereen kan leven met genoeg.

Delen als hefboom voor systeemverandering

Broederlijk Delen kiest voor een alternatieve manier van ontwikkeling. Een ambitieus plan, dat uitgaat van een ingrijpende systeemverandering en een nieuwe manier van leven.​

Ons achtergronddossier

Download ons achtergronddossier hier of bestel deze in onze webshop.

Vraag en antwoord

Wat wordt bedoeld met systeemverandering? Is Broederlijk Delen tegen economische groei? En hoe ziet zo'n leven met genoeg er dan eruit? Veel vragen, maar gelukkig ook evenveel antwoorden in onze Q&A.