De route

Kies met je team of jullie wandelen of fietsen, en of jullie voor de korte of lange route kiezen. Onderweg stoppen jullie bij biologische kwekerijen en duurzame land- of tuinbouwinitiatieven. Zij zoeken, net als boeren in onze partnerlanden, naar manieren om voldoende inkomen te genereren uit hun landbouwactiviteiten.

De fiets-en wandelroutes starten en eindigen in het Parochiaal Centrum Pax in Aalter.

Gloednieuwe wandelroutes

De korte en lange wandelroute, respectievelijk 29 en 40 km, gidsen je dwars door het prachtige Meetjesland.

Belangrijk! Omdat we genoodzaakt waren om het event uit te stellen naar 12 september (owv COVID-19) moest er een boerderij verstek geven. Daardoor is de korte route geen 25 maar 29 km. Wie 29 km te lang vindt, kan een shortcut nemen en komt zo aan 27 km. Let wel, de eerste en de laatste 2,5 km van deze route zijn identiek. Beslissen kan de dag zelf. Beide routes staan in elk geval op de GPS die je van ons krijgt.

De korte route loopt ten zuiden van Aalter en passeert de dorpsrand van Ruiselede en de dorpskernen van Kanegem en Poeke.

De lange route maakt daarnaast nog een aantal extra ommetjes, onder andere langs Lotenhulle en de bossen in de buurt van de Kraenepoel.

Onderweg houden we halt bij biologische en duurzame land- of tuinbouwinitiatieven. Zij zoeken, net zoals boeren in onze partnerlanden, naar manieren om voldoende inkomen te genereren uit hun (landbouw)activiteiten.

Prachtige fietsroutes

De korte en lange fietsroute, respectievelijk 75 en 125 km, brengen je via het Meetjesland naar de grens met Nederland.

We rijden door het Ommeland van Eeklo: de hoofdstad van het Meetjesland. Dan volgt de uitgestrekte poldergemeente Sint-Laureins met zijn vele typische kreken.

De lange route dwarst meermaals de Nederlandse grens, de korte route spitst zich toe op Maldegem en het Drongengoed.

Onderweg houden we halt bij biologische en duurzame land- of tuinbouwinitiatieven.