De route

Kies met je team of jullie wandelen of fietsen, en of jullie voor de korte of lange route kiezen.

Onderweg stoppen jullie bij biologische kwekerijen en duurzame land- of tuinbouwinitiatieven. Zij zoeken, net als boeren in onze partnerlanden, naar manieren om voldoende inkomen te genereren uit hun landbouwactiviteiten. Uiteraard voorzien wij op tijd en stond de nodige dorstlessers en versnaperingen. Voor deze uitdaging kan je wel wat energie gebruiken, niet?

Wanneer

Zaterdag 9 mei 2020 vanaf 7u.

Waar

Vertrek: Emmaüs secundaire school, Sint-Gerolflaan 20, 9880 Aalter - tussen 7u en 9u.

Aankomst: Emmaüs secundaire school, Sint-Gerolflaan 20, 9880 Aalter - vanaf 16u.

Afstanden

Wandelen: 25 of 40 km

Fietsen: 75 of 125 km

E-bikes welkom! Deze kunnen opgeladen worden tijdens de lunch.

De wandelroute

De korte wandelroute is goed voor in totaal 25 km wandelplezier en loopt ten westen van Aalter. Omliggende gemeenten die de revue passeren zijn Kruiskerke, Doomkerke en Maria-Aalter.

De langere wandelroute gaat nog een heel stuk verder in westelijke richting en doet ook de streek van Wildenburg-Aanwijs aan. Er zal maar liefst 40 km op de teller staan alvorens we Aalter bereiken.

De fietsroute

De korte en lange fietsroute zijn respectievelijk goed voor 75 en 125 km fietsplezier en brengen je via het meetjesland naar de grens met Nederland. Steden als Eeklo en Sint-Laureins passeren de revue. De langste afstand brengt meermaals een bezoek aan onze noorderburen, de korte afstand spitst zich verder toe op Maldegem en Ursel. De route loopt voor het overgrote merendeel langs geasfalteerde banen, maar sta niet versteld als je af en toe een onverhard pad tegenkomt. Liever een goed berijdbaar pad dan een omleiding via drukke banen.

Sfeerbeelden Dwars door de Boerenbuiten 2018

DDBB2018_© Lisbeth Vermeylen