Praktische informatie

Dwars door de Boerenbuiten gaat door op 12 september 2020.

Start

We starten in waves (ten vroegste 7 u, ten laatste 11 u). De wave waarin jij start wordt bepaald door de gekozen discipline en afstand, en zal tijdig worden gecommuniceerd via e-mail. Iedereen vertrekt aan het Parochiaal Centrum Pax in Aalter (Kerkhofweg 1).

Zie je het niet zitten om zaterdagochtend naar Aalter te komen? Dan kan je altijd een overnachtingsplaats in de buurt zoeken voor vrijdagavond. De gemeente Aalter doet een aantal suggesties.​

Aankomst

Iedereen eindigt aan het Parochiaal Centrum Pax in Aalter vanaf 16 u. Samen met de andere deelnemers kunnen jullie 's avonds de voeten onder tafel schuiven voor een overheerlijke én duurzame maaltijd.

Onderweg

Navigatie

Navigatie onderweg gebeurt met behulp van een GPS. Verkeerd rijden is dus zo goed als uitgesloten – je hoeft alleen het 'spoor' op het scherm te volgen. Dankzij de GPS kan je op je eigen tempo rijden en volop van de tocht genieten.

Wij stellen een Garmin GPS met bijhorende stuurhouder, batterijen en reservebatterijen ter beschikking. De batterijen van de GPS worden ‘s nachts opgeladen. Eventuele beschadigingen door valpartijen worden ‘met de mantel der liefde’ bedekt, maar beschadiging door onachtzaamheid of verlies worden aangerekend aan de courante prijzen.

Wie met zijn eigen GPS rijdt, krijgt de route ten laatste enkele dagen voor de start digitaal toegestuurd.

Ondersteuning

Heb je een probleem onderweg? Wij zorgen ervoor dat je indien nodig terug in Aalter geraakt.

Het is handig als je het basisonderhoud aan je fiets zelf kan doen: je banden plakken, remblokjes en kabels vervangen, ketting breken en weer aan elkaar zetten… Lukt dat je echt niet, of heb je een ingewikkelder mechanisch probleem, dan staat de begeleiding natuurlijk ter beschikking om je te helpen.

Maaltijd en bevoorrading

's Ochtends kan je de nodige voorraad fruit en energierepen inslaan voor onderweg. Breng zeker ook een drinkbus of Camelbak mee. Halverwege kan je op adem komen tijdens een deugddoende lunch en nogmaals de nodige bevoorrading inslaan. Bij aankomst kan je genieten van een lekker avondmaal.