U bent hier

De coronacrisis in onze partnerlanden

Het coronavirus heeft haar weg gebaand naar landen in het Zuiden. Onze medewerkers op het terrein brengen verslag uit over de situatie in onze partnerlanden.

Op het terrein

In onze partnerlanden schipperen overheden tussen beschermende maatregelen enerzijds, en andere (economische) belangen anderzijds. Hoe gaan onze partners om met deze uitzonderlijke situatie?

Solidariteit en samenwerking hielpen de Haïtianen door heel wat moeilijke momenten, maar het coronavirus brengt nieuwe, ongeziene uitdagingen met zich mee.

Wat betekent de coronacrisis voor een land als Guatemala, waar zes op de tien mensen in armoede leven en daardoor kampen met een verzwakt immuunsysteem?

Onze partner KRC informeert boeren in afgelegen gebieden via radio, sms, telefoon en online kanalen hoe ze zichzelf en hun families kunnen beschermen tegen corona.

Het dagelijks leven komt tot stilstand en er worden strenge maatregelen genomen.

De grenzen van het inheems grondgebied zijn afgesloten voor ngo’s, buitenlanders, militairen en alle andere mensen die geen deel uitmaken van de gemeenschap.

Ondanks maatregelen om de bevolking te beschermen, laten de overheid en bedrijven zich nog steeds leiden door eigenbelang.

Twee weken na de eerste besmetting volgen de eerste maatregelen. Maar wat als het tot een uitbraak komt? De uitdagingen blijven groot.