U bent hier

Comparte! wordt geannuleerd naar aanleiding van de maatregelen in de strijd tegen corona. Met spijt in het hart, maar gezondheid boven alles!

Jongerenweekend ¡Comparte!

Dompel je onder in de wereld van internationale samenwerking voor ontwikkeling.

¡Comparte!

Tijdens het jongerenweekend Comparte! gaan we dieper in op het hoe en waarom van ontwikkelingssamenwerking, stellen kritische vragen en zetten in op uitwisseling.  Zo gaan we in gesprek met gasten uit Colombia, Senegal en Congo die in het kader van onze jaarlijkse campagne naar België komen.

Editie 2020: Shrinking space

Tijdens deze editie focussen we op het thema Shrinking Space, oftwel: de krimpende ruimte voor het kritische middenveld. Op welke manier wordt de kritische stem van het middenveld ingeperkt en hoe vertaalt zich dit wereldwijd? Welke rol kan ontwikkelingssamenwerking hierin spelen? En hoe kunnen we als individu en als organisatie die ruimte weer innemen? Kortom, we leggen de weg af van shrinking space naar taking space.

Praktisch

  • Wanneer? 13 maart 2020 - 19 u tot en met 15 maart 2020 - 14 u
  • Waar? Jeugdherberg Blauwput, Martelarenlaan 11A, 3010 Leuven
  • Wie? 20-35 jaar
  • Deelnameprijs? 50 euro (standaard) of 35 euro (solidariteitsprijs: student, werkloos,...). Inclusief overnachting, maaltijden en workshops

Zaterdag 14 maart

Shrinking space: what’s in a name?

Een verdiepende lezing over wat 'shrinking space' betekent. Hoe uit deze krimpende ruimte voor kritische meningen zich wereldwijd? Vervolgens gaan we samen op zoek naar actuele voorbeelden in ons eigen leven.

Café met onze gasten

Ontdek het verhaal van onze gasten en hoe zij in hun werk en leven geconfronteerd worden met shrinking space. Hoe ervaren zij de toenemende ondrukking van mensenrechten?  

Shrinking space: wat is de rol van ontwikkelingssamenwerking en Broederlijk Delen?

Wat is de verhouding tussen ontwikkelingssamenwerking en shrinking space? Welke rol moet de ontwikkelingssamenwerking opnemen? 
Ontdek op welke manier Broederlijk Delen aan verandering werkt.

Een nieuw wereldbeeld

Tijd om even weg te dromen! We sluiten de dag af door letterlijk onze ideale wereld vorm te geven. 

Zondag 15 maart

Taking space

Hoe ga je als individu of als organisatie om met deze krimpende ruimte voor kritische meningen? Tijdens deze sessie bekijken we op welke manieren je zelf invloed kan uitoefenen. Daarnaast onderzoeken we welke strategieën organisaties kunnen ontwikkelen om de verkleinde ruimte opnieuw in te nemen.