U bent hier

Campagne 2020 in het secundair onderwijs

Lesgeven over Broederlijk Delen vanop afstand? Het kan! Ontdek onze digitale lessen hier.

Vasten: scherven oprapen

Met het jaarthema 'Handen vol hoop' heeft Katholiek Onderwijs Vlaanderen dit schooljaar uitgeroepen tot het jaar van de hoop.

Vanaf januari 2020 online op www.katholiekonderwijs.vlaanderen

Wij bestaan, wij delen

Het tekstenboek van SpoorZes biedt 64 pagina's met bezinnende teksten, getuigenissen van jongeren bij ons en uit het Zuiden, gespreksvragen en inspirerend materiaal.

Bestel

Alassane en Saratou uit Senegal delen een toekomstdroom als boer

Alassane en Saratou uit Senegal delen een toekomstdroom als boer

Alassane (24) en Saratou (28) volgen een opleiding agro-ecologie bij partnerorganisatie JED en leren een boerenstiel met toekomstperspectief.

Boeren in Senegal halen steeds minder inkomsten uit hun landbouwactiviteiten en de levensomstandigheden gaan er op achteruit. Jonge mensen zien vaak geen alternatief dan te migreren naar de stad, waar de goede jobs schaars zijn. Partnerorganisatie JED geeft jongeren weer hoop dankzij de opleiding agro-ecologie.

JED geeft de jongeren de kans om naar school te gaan en een stiel te leren. Dankzij de opleiding ontdekken zij hoe belangrijk agro-ecologische landbouw is. Niet alleen voor de natuur, maar ook voor de gezondheid en de ontwikkeling van het land. Vaak starten de jongeren nadien een onderneming die de hele familie ten goede komt en de dorpsgenoten kan inspireren.

Zo maakt JED een andere toekomst mogelijk voor de jongeren. Ze kunnen opnieuw dromen. Ze kunnen meewerken aan de ontwikkeling van hun dorp. En nadien gaan ze vaak zelf aan de slag als lesgever in hun eigen dorp.

Samen maakt sterk

Een inspirerende modulaire les die aansluit bij de campagne van Broederlijk Delen, opgebouwd rond de campagneclips. Je kan de les vormgeven op maat van je klas.

Vlaamse en Senegalese jongeren in de bres voor de natuur

Een groep Vlaamse jongeren maken tijdens hun inleefreis naar Senegal kennis met Allasane en Saratou. Ook in Vlaanderen willen jongeren respectvol met de natuur omgaan.

Milieuactivisten in Vlaanderen en Colombia

De Vlaamse klimaatactiviste Anuna inspireert met Youth4Climate. De Colombiaanse milieuactivisten María José en Herman verzetten zich tegen de komst van een vervuilende goudmijn. Ieder op hun manier engageren zij zich samen met anderen voor een leefbare planeet.

Samen tegen armoede in Vlaanderen en Congo

De in armoede geraakte Emile krkijgt opnieuw perspectief dankzij Welzijnsschakel Sprang én arme boerinnen in Congo verbeteren hun leven via een gemeenschappelijk bakkerijproject.

De campagneclips zijn binnenkort beschikbaar! Hou onze website in de gaten.

Themalessen

Laat je inspireren door onze themalessen over voedsel, klimaat, duurzaamheid en ongelijkheid.

Meer informatie

Interactieve les

Boek een workshop van Studio Globo of nodig een medewerker van Broederlijk Delen uit in je klas.

Meer informatie

Jongerenquiz

Digitaal en kant-en-klaar quizpakket. Onze jongerenquiz maakt je leerlingen al spelenderwijs vertrouwd met ons campagnethema.

Bestel